Nieuws Regio

Arnhemse horecazaak JANS' opent in oud pand café Mahler

Ongezellig. Niet knus. Niet warm. Dat waren de omschrijvingen waarmee klanten volgens Addie Roelofsen het voormalige grand café Mahler typeerden. ,,Dat moest in elk geval anders'', zegt de horecaondernemer in de Gelderlander.

John Bruinsma | Foto: Gerard Burgers 8 mei 2018

JANS Arnhem Addie Roelofsen

Vanaf morgen kan iedereen zelf beoordelen of JANS' het goede antwoord is op de leegte die op de locatie bij Musis aan het Velperplein in Arnhem werd gevoeld. Onder de vleugels van Roelofsen en zijn partner Chantal Gerritsen, die in samenwerking met dierentuinfamilie Van Hooff opereren, opent de nieuwe horecazaak vandaag officieel, met een bijeenkomst voor genodigden.

Burgemeester Ahmed Marcouch, die zijn voorliefde voor couscous bezingt op de voorkant van de menukaart, komt er voor langs. ,,De reacties tot dusver zijn overweldigend'', zegt Roelofsen, die dat kan zeggen omdat JANS' officieus al ruim een week draait.

Flinke uitdaging

Sfeer en warmte creëren in de grote ruimte aan het Velperplein was volgens Roelofsen een flinke uitdaging. ,,We zijn met vlag en wimpel geslaagd'', vindt hij zelf. Wat direct opvalt: de bar staat in het midden van de zaak en niet meer tegen de achterwand, zoals voorheen. ,,Daardoor hebben we de oude gevel van Musis aan de achterkant zichtbaar kunnen maken.''

Met onder anderen de inbreng van echtgenote Chantal en interieurarchitecte Lisa Hercules zijn rustige zitplekjes gecreëerd, met gebruik van natuurlijke materialen als hout en natuursteen voor de vloer en leer en velours voor de stoelen. ,,Op een paar plekken is de vloer verhoogd en hebben we podia gemaakt met stroomaansluiting en wifi. Daarmee hopen we bijvoorbeeld de creatieve eenpitters te bedienen waar Arnhem om bekend staat.''

Akoestiek

Wie al binnen is geweest, is vooral ook enthousiast over de akoestiek. Roelofsen: ,,We hebben het hele plafond volgespoten met papiermaché, tot plezier van klanten die zeggen dat de akoestiek in Arnhemse horeca nogal eens te wensen over laat. Dat was hier ook zo. Nu niet meer. Je kunt elkaar verstaan als je aan een tafel in gesprek bent, overigens zonder dat de buren je gesprek kunnen volgen.''

Roelofsen was met partner Gerritsen voorheen onder meer succesvol met restaurant Het Ambacht in Driel en maakte nadien naam met Hotel De Wereld en sterrenrestaurant O Mundo in Wageningen. Ook in JANS' wordt de lat hoog gelegd. ,,We willen de beste worden en naar het hoogst mogelijke streven in kwaliteit en service.''

Concurrentie is goed

Dat de concurrentie in Arnhem fors is - zo ging nog maar net geleden ook Focus Eten + Drinken open - neemt Roelofsen voor kennisgeving aan. ,,Concurrentie is alleen maar goed. Dat trekt mensen naar plekken. Je moet elkaar ook wat gunnen. En uitgaan van je eigen kracht. Als je het niet druk hebt, doe je iets niet goed.''

JANS' moet bovenal een Arnhemse pleisterplaats worden, waar iedereen zich zeven dagen in de week thuis kan voelen. ,,Of je hier nu voor een diner komt of voor koffie met taart of een wijntje, op welk moment van de dag ook. Die variatie, dat is wat ik leuk vind.''