Nieuws Regio

Twentse ondernemers blazen Hof Aarnink nieuw leven in

Hoewel restaurant Hof Aarnink een aantal maanden gesloten was, is de bekende horecagelegenheid op de grens van Nederland en Duitsland bij Losser sinds gisteren weer open. Met Karin Verbeek als kersverse eigenaar, schrijft Tubantia Enschede.

Bert Holst | Foto: Carlo ter Ellen 19 april 2018

Hof Aarnink

Het was liefde op het eerste gezicht. ,,Toen mijn partner Rob Weinreder en ik vanuit Losser kwamen aanrijden en Hof Aarnink in de verte zagen liggen, waren we al verkocht", vertelt Karin, gezeten aan de stamtafel in het cafégedeelte van Hof Aarnink.

,,Zo aan de Dinkel, tussen die grote bomen en de weilanden, prachtig. En dan natuurlijk ook de plek precies op de grens van Nederland en Duitsland. Heel bijzonder."

Lees ook: Prijswinnend restaurant Oude Post in Renkum gooit roer om

Kans

Verbeek heeft ongeveer haar leven lang in de horeca gewerkt. ,,Ik heb veel geleerd van mijn vader die ook in de horeca werkzaam was. Ik heb allerlei baantjes gehad, in een lunchroom, een café, een bistro en op diverse plekken in Twente."

,,Maar nooit als eigenaar, dat was er gewoon niet van gekomen, tot nu. Deze kans in Losser kon ik niet laten lopen."

Klussen

De afgelopen weken hebben Karin en Rob gebruikt om te klussen. Toch is er op het oog niet eens zoveel veranderd. "Dat wilden we ook niet", vertelt Weinreder, voormalig eigenaar van restaurant 't Oale Bakkershoes in Hertme. Hij komt als werknemer in dienst bij Karin.

,,Aarnink heeft altijd z'n eigen sfeer gehad hebben wij begrepen, en daaraan willen we niet al te veel veranderen." En dat geldt ook voor de menukaart. "We maken van Hof Aarnink een eetcafé met een goede kaart die past bij het restaurant. Ook gaan we ons nadrukkelijk richten op de lunch. Als ik zie hoeveel mensen hier dagelijks langskomen op de fiets, wandelend of aan het sporten, dan is er zeker markt voor een lunch."

Lees ook: Zomerweer: met deze 5 tips houd je personeel het hoofd koel

Emigreren

Het is de bedoeling dat Karin Verbeek bij de zaak gaat wonen. ,,Ik ga inderdaad emigreren", zegt ze lachend. ,,Hof Aarnink ligt immers in Duitsland. Dat hebben we ook gemerkt. We hebben bijvoorbeeld geen 'vast internet' hier, dat willen we wel graag. Het heeft de nodige voeten in aarde gehad om dat te regelen maar als het goed is wordt het binnenkort aangelegd."

Rob vult aan: ,,Omdat het restaurant in Duitsland ligt, moeten we ook aan Duitse horecaregels voldoen. Die wijken wel wat af van Nederland. Zo hebben we onlangs een speciale opleiding moeten volgen voor een certificaat. En daarvoor moeten we elk jaar op herhaling."

Hof Aarnink is in juli en augustus zes dagen in de week geopend, maandag, woensdag, donderdag en vrijdag vanaf 12.00 uur, en zaterdag en zondag vanaf 11.00 uur. De rest van het jaar is Hof Aarnink open van woensdag tot en met vrijdag vanaf 12.00, zaterdag en zondag vanaf 11.00 uur.