Nieuws Regio

Vooruitkijken bezorgt Grafisch Bedrijf Goes succes

Tijdens de crisis is Grafisch Bedrijf Goes (GBG) gegroeid van 15 naar 27 man personeel. Het geheim? Niet krampachtig vast blijven houden aan wat was, maar vooruitkijken en nieuwe technieken aanboren.

Timo van de Kasteele | De Ondernemer i.s.m. Grafisch Bedrijf Goes 28 december 2017

GBG Felice Buonadonna

Grafisch Bedrijf Goes is in de jaren 80 en 90 groot geworden met het leveren van drukwerk voor bedrijven en instellingen. En hoewel de vraag naar drukwerk afneemt, draaien de persen van Jan en Chris van Antwerpen nog altijd op volle toeren. ,,Ons klantenbestand is de afgelopen jaren gegroeid", zegt Chris. ,,Komt doordat we nu een compleet reclameconcept aanbieden. Van folder en flyer tot de gevel- en autobelettering. Zelfs beursstands rollen uit onze printers."

Lees ook: Verder vooruit kijken met strategisch denken

Blijven investeren

Klanten van Grafisch Bedrijf Goes zijn niet alleen de grote jongens uit het Zeeuwse, zoals frietfabrikant Lamb Weston, lijmfabrikant Bison, scheepsbouwconcern Damen Shipyards en ziekenhuis ADRZ. Het is ook het adres voor de particulier en starter. Ook buiten de provinciegrenzen weten steeds meer bedrijven GBG te vinden. Volgens Chris komt dat doordat zijn vader en hij constant blijven investeren in nieuwe druktechnieken.

Kartonnage is zo'n specifieke techniek die het bedrijf toepast bij het maken van reclamepanelen en beursstands.

In een garagebox

Grafisch Bedrijf Goes is eind jaren 70 opgericht door Jan van Antwerpen. In een garagebox begon hij met een stencilmachine voor bedrijven en instellingen met het maken van boekjes en blaadjes. Eind jaren 80 kon Jan van zijn uit de hand gelopen hobby leven. In die periode groeide Chris op, letterlijk tussen de drukpersen en kopieerapparaten. Hij heeft het vak zien veranderen en wil het bedrijf de komende jaren uitbouwen.

Dat lukt aardig. In crisistijd is het bedrijf gegroeid van 15 naar 27 medewerkers. Met als gevolg dat Grafisch Bedrijf Goes binnenkort op zoek moet naar een ander onderkomen. Het pand aan de Scottweg op het bedrijventerrein is inmiddels te klein. Vader en zoon hebben hun oog laten vallen op een kavel aan de Nansenbaan, een paar honderd meter verderop. Daar komt volgend jaar een geheel nieuw pand, zodat GBG kan werken aan de toekomst.