Nieuws supportondernemers
Dit bedrijf stoomt 5.000 studenten klaar voor uitvoering noodmaatregelen
De opleidingsbedrijven van Welten in Vessem hebben ruim 5.000 studenten klaargestoomd om bij te springen bij de uitvoering van noodmaatregelen voor bedrijven.

Chris Baelemans van Welten. Foto: Welten
Studenten van hogescholen of universiteiten zouden instanties als UWV, de belastingdienst en gemeenten kunnen helpen bij het verwerken van aanvragen voor de verschillende regelingen.
Welten is detacheerder van financieel specialisten bij vooral banken en verzekeraars. In Dukers & Baelemans en Hubper heeft het ook twee opleidingsbedrijven in huis. Voor de werving van de studenten wordt samengewerkt met het Amsterdamse bureau Moongro. Een landelijke campagne om aspirant-medewerkers aan te trekken is vorige week gestart.
,,De studenten kunnen niet naar school en hun bijbanen zijn weg. Het aantal dat zich heeft gemeld heeft onze verwachtingen ver overtroffen", laat directeur Chris Baelemans van Welten aan het ED weten.
''Opdrachten worden verlengd, ook voor adviesfuncties. Alleen voor nieuwe opdrachten merken we dat opdrachtgevers op de rem gaan staan''
Digitale bootcamp
Na een uitgebreide selectie worden de jonge professionals door middel van een digitale bootcamp opgeleid. De opleiding is ontwikkeld door Dukers & Baelemans. Hubper levert de digitale leeromgeving om de opleiding op afstand uit te voeren. Welten wil de medewerkers een volledige arbeidsrelatie aanbieden. Tijdens de werkzaamheden zullen de jonge professionals op afstand worden begeleid en gecoacht.
Welten-directeur Baelemans verwacht dat de betrokken instanties hun capaciteit zullen moeten uitbreiden om de stroom aan aanvragen te verwerken. ,,Ze geven nu aan dat hun capaciteit voldoende is. Het zou een huzarenstukje zijn als het ze het voor elkaar krijgen.”
Lees ook: Zo gaan Rijk Groenveld en Cas Steenmeijer van Flex-Fix de crisis te lijf
Welten draaide met de eigen organisatie in maart uitstekend, zegt Baelemans. ,,Het was de beste maand in jaren. Het klassikale opleiden is weggevallen maar dat gaat nu digitaal door. Als het gaat om interim-capaciteit van financiële professionals dan is vrijwel iedereen aan het werk. Opdrachten worden verlengd, ook voor adviesfuncties. Alleen voor nieuwe opdrachten merken we dat opdrachtgevers op de rem gaan staan.”