Nieuws Week van de Ondernemer

Luister én kijk terug: live visual radio Week van de Ondernemer

Lees over en luister terug: de 24e Week van de Ondernemer was er onder meer met live visual radio, Het Groeicollege-event, tal van expertblogs, de bekendmaking van de Sterke Schakels Award en Freelancer Of The Year (FOTY) Awards. Op deze pagina kun je alles dagelijkse uitzendingen nog 'ns terugluisteren.

Van onze redactie 9 november 2021

Laatste update: 20 november 2021 16:21

Live vanaf De Radiofabriek op het Mediapark in Hilversum was er tijdens de 24e Week van de Ondernemer dagelijks tussen 10.00 en 12.00 uur visual radio, en dat alles live. Bij presentator Jelle Maasbach waren tal van ondernemers en andere experts uit het bedrijfsleven te gast, uitzendingen die hieronder zijn terug te luisteren.

Terugkerende radio-items waren Oh Oh Den Haag met een telkens andere ondernemer in de rol van 'minister', mobiliteit & innovatie met verslaggever Roland Tameling en consumentenpsycholoog Patrick Wessels met een gesproken column met zijn visie op retail, horeca, toerisme en cryptocurrency.

Dag 1: opening Week van de Ondernemer

De opening van 'de Week' werd maandag 15 november gedaan door Constantijn van Oranje, onder meer envoy bij Techleap en co-founder van StartupFest Europe. Ook de ondernemers Marco Aarnink (Print.com) en Niels Meijssen (Moonback), MKB-Nederland-voorzitter Jacco Vonhof en hoogleraar Justin Jansen (Erasmus Universiteit) waren die dag studiogast. De Ondernemer-directeur Gerard van den Broek maakte gedurende de twee uur visual radio de dertig genomineerden bekend voor de titel Meest Inspirerende Ondernemer van het Jaar 2021, hier onder terug te luisteren:

Dag 2: dinsdag 16 november

En hier kun je de dinsdag-uitzending terugluisteren met als studiogasten Julian Jagtenberg (Somnox), Victor Knaap (MediaMonks), José Woldring (The Media Nanny), Eduard Hoogenboom (Bol.com), Claudia Portengen (Adecco) en Léan Verstoep (KIA).

Kijk mee terug, kijk-radio vanuit de studio: Waarom AFAS en Viisi Hypotheken ook Europees scoren met hun personeelsbeleid

Dag 3: woensdag 17 november

In de woensdag-uitzending waren dit de studiogasten: Britt Breure (AFAS), Marc-Peter Pijper (Viisi Hypotheken), Derrick Neleman (Neleman Wijnen), Juri Hoedemakers (hofnar AFAS), Elske Doets (Doets Reizen), Tim van der Meer (Marktlink), Justin Sandee (bol.com), Yvonne van der Hulst (Van der Hulst Bouw) & Adriaan Harthoorn (EF Concepts). Via de link hieronder kun je de uitzending terugluisteren:

Lees ook: Waarom Nico Dijkshoorn níet het boegbeeld van de 24e Week van de Ondernemer is

Dag 4: donderdag 18 november

Hieronder kun je de gesprekken van presentator Jelle Maasbach met Gijs Dalen Meurs (Eyevestor), Barry van Ruiven (Seabass), Cosmas Blaauw (SharePeople), Pieter Willems (PowerD), Tony Johnson (Lemontree), Vincent Weijers (bol.com), Kees Henniphof (Teamleader), Frank van Santen (Ondernemersklankbord) terugluisteren.

Dag 5: vrijdag 19 november

Met Hans Biesheuvel, voorzitter van ONL voor ondernemers, als co-host van presentator Jelle Maasbach passeerden deze studiogasten de revue: Nynke Wynia (At Your Service), Michiel van Vlimmeren (Salesforce), John Lin (bol.com), Cristel van de Ven (VZN), en Joost Geurtsen (New York Pizza).

Dag 6: zaterdag 20 november (Dag van de ZZP' er)

De Dag van de ZZP'er werd - met presentator Jelle Maasbach en sidekick Peter Heerschop - live op radio geopend door Mariëlle Rensel, directeur van ZZP Nederland. Businesscoach Kelly Weekers deelde concrete tips waar zzp’ers direct mee aan slag konden. Onderwerpen die aan bod kwamen waren onder meer time management, nee durven zeggen en klanten werven. Studiogasten waren Cristel van de Ven (voorzitter Vereniging Zelfstandigen Nederland) en Frank Alfrink (voorzitter Stichting ZZP Nederland) en de Tweede Kamerleden Marijke van Beukering (D66) en Judith Tielen (VVD).

Uitreiking Freelancer Of The Year Award

De Freelancer Of The Year Award werd dit jaar uitgereikt in drie categorieën. Er was een Publieksprijs die wordt bepaald door het aantal stemmen van het Nederlands publiek. Er was een categorie Beste Starter, die wordt uitgereikt aan een zelfstandige die minder dan twee jaar werkt en er was een hoofdwinnaar die wordt bepaald door een jury.

De hoofdprijs werd gewonnen door Maaike Vogel van Fysio Maaike. De Zoetermeerse fysiotherapeute speelde zich in de kijker door haar informatieve en zeker ook vermakelijke video's op Youtube, waarin ze kijkers oefeningen uitlegt bij bijvoorbeeld rugklachten. Zij mag zich een jaar lang Freelancer of the Year noemen, maar mag ook een jaar lang gratis elektrisch rijden.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws