Nieuws Zzp

Zzp'er: nooit meer wachten op je geld

Met ZZP-Support van Tentoo kunnen zzp'ers zich richten op waar zij echt goed in zijn: hun vak. Manager Rob Ooms en twee gebruikers over de grote voordelen van ZZP-Support.

Martine de Vente i.s.m. Tentoo 23 november 2016

Tentoo zzp support

Belastingaangifte gaat vlekkeloos

Chris Weeda (44) is geluidstechnicus en opnameleider. Hij maakt onder meer plaatopnamen en registreert concerten. “Mijn werk is stressvol. Ik ben veel onderweg, maak onregelmatige uren en werk veel onder hoogspanning. De stress van de administratie wil ik daar niet bij hebben. Tentoo's ZZP-Support zorgt ervoor dat ik mij daar niet druk over hoef te maken. In mijn vak is wachten op je geld schering en inslag. Daardoor had ik in het verleden vaak geld tekort. Nu staat het bedrag dat ik heb verdiend na zeven dagen al op mijn rekening. Door het sparen door Tentoo voor de belasting, heb ik zelfs reserves. In het verleden moest ik vaak duizenden euro's bijbetalen, nu gaat de belastingaangifte vlekkeloos. Laatst heb ik een andere auto gekocht. Ik belde Rob van ZZP-Support om te vragen of die op de zaak zou kunnen. Hij zoekt het dan ook echt helemaal uit, tot op de euro nauwkeurig. In mijn geval bleek het verstandiger om de auto privé te rijden.”

Geweldige klantenservice

Ciarán Ó Faoláin van Textabulous is vertaler en tekstschrijver. “Veel van mijn opdrachtgevers zijn grote bedrijven met een heel lange betaaltermijn. Eén betaalt bijvoorbeeld pas na negentig dagen. Uitgerekend dat bedrijf raakte mijn factuur kwijt. Met Tentoo heb je daar geen last van. Als de opdracht klaar is, dan ga je naar hun facturatie-systeem, vult het bedrag in en nog wat andere details. In totaal ben je daar ongeveer vijf minuten mee bezig. Daarna staat het geld bij wijze van gisteren al op de rekening. Doordat ik niet meer achter mijn geld aan hoef te zitten, heb ik meer tijd om te focussen op wat ik het beste kan en mijn bedrijf laten groeien. Dat is ook gebeurd sinds ik werk met ZZP-Support van Tentoo. Overigens doet Tentoo nog meer: voor een klein percentage van iedere rekening doen ze mijn BTW en hebben een geweldige klantenservice. Als expat -ik kom uit Ierland- is dat iets dat ik zeer kan waarderen. En ze zijn ook nog eens erg aardig.”

Lees ook: Tentoo: zo bied je freelancers zekerheid én flexibiliteit

Voordeel 1: Binnen 7 dagen je factuur betaald

Klus klaar? De ZZP’er geeft de opdracht door aan Tentoo die de factuur verstuurt naar de opdrachtgever. Vervolgens betaalt Tentoo de zzp’er binnen zeven dagen uit. In feite schiet Tentoo de facturen dus voor. Manager Rob Ooms van Tentoo: “Het bedrag aan BTW over de factuur reserveren we, naar gelang de omzet houden we precies bij wat je nog moet betalen.” Hoeveel belasting en BTW nog betaald moet worden, houdt Tentoo bij in een digitale portal, die ook is in te zien door de zzp'er. “We betalen de BTW bijvoorbeeld altijd meteen na de aangifte. Dat voorkomt financiële verrassingen voor de zzp’er.”

Voordeel 2: Niet meer achter je geld aan

Tentoo neemt ook het debiteurenbeheer uit handen. Ooms: “Wij versturen de factuur naar de klant en zorgen ervoor dat die wordt betaald. De zzp’er hoeft zich dus geen zorgen te maken over wanbetalers. Dat is een zorg die wij wegnemen.”

Voordeel 3: Tentoo kent alle regeltjes

Wet DBA, BTW, IB, VOF of BV? De mensen van Tentoo ZZP-Support weten alles van zelfstandig ondernemen. Die kennis houden ze ook up-to-date. “Als we iets niet zeker weten, zoeken we het uit”, zegt Ooms. Laatst kwam er bijvoorbeeld een verzoek van een zelfstandige kraandrijver. “Dan duiken we in de regels die specifiek zijn voor dat beroep.”

Voordeel 4: Meer omzet door focus

Ooms ziet het vooral als zijn missie om zzp'ers te ontzorgen. “Zodat zij zich kunnen concentreren op het ondernemen. Een mooie bijkomstigheid hiervan is dat de grotere focus heel vaak leidt tot een omzetstijging bij de zzp’er”, aldus Ooms.

Doordat ik niet meer achter mijn geld aan hoef te zitten, heb ik meer tijd om te focussen op wat ik het beste kan en mijn bedrijf laten groeien

Ciarán Ó Faoláin, Textabulous