Nieuws Actueel

Alfons IJscreaties bijna de allerbeste ijssalon

Alfons IJscreaties uit Rijsbergen heeft de derde plaats behaald in de wedstrijd 'Beste IJssalon van Nederland 2016', bericht BN/DeStem. Dat is een goed begin van het ijsseizoen voor de Rijsbergse ijssalon.

Nicole Roelands | Foto: Joyce van Belkom 25 maart 2016

Ijssalon Beste

Samen met vier andere ijssalons maakte de salon van Alfons Graumans en Kim Kokx kans om de beste van Nederland te worden.

De spanning liep dan ook steeds hoger op in de zaak in de Breedschotsestraat. Om 16.15 uur werd op alle vijf de locaties de uitslag bekendgemaakt. Zo ook in Rijsbergen waar veel vrienden en familie aanwezig waren.

Precies op tijd opende Mascha De Rooij, bekend van Omroep Max, de envelop. Daarin was te lezen dat IJssalon De Hoop uit Blaricum ervan doorging met de eerste prijs. Desondanks zijn de Rijsbergenaren blij: "Ons streven was de top drie en dat is gelukt! We blijven ons best doen. En weten jullie wat het voordeel is van de derde plaats? Dan mogen we volgend jaar weer meedoen", speechte Graumans licht geëmotioneerd.

Coupe MalèricanDerde van Nederland wordt je niet zomaar. Daar gaat maanden van voorbereiding aan vooraf. Zo heeft Graumans, die zowel glacier, chocolatier als patissier is, in januari deelgenomen aan het eerste onderdeel van de wedstrijd: De Gouden IJsspatel. Hiervoor maakte hij 'zijn' Malaga-ijs. Die verkoopt de Rijsbergenaar al dertien jaar in zijn ijssalon. Daarmee werd hij zesde van de 55 deelnemers. Vervolgens heeft hij in febrauri het tweede deel van de wedstrijd afgerond, namelijk de De Gouden IJscreatie. Hiervoor maakt hij de coupe 'Malèrican' met witte chocolade, pindakaas, malaga-ijs en american cookies. Daarmee werd hij zevende wat er uiteindelijk voor zorgde dat hij bij de beste vijf zat, als enige ijssalon in Noord-Brabant. Tenslote kreeg de ijssalon in Rijsbergen nog een mystery quest op bezoek en is er ook een hygiënetest uitgevoerd.

MeesterijsbereiderMaar Graumans doet het niet alleen. Hij runt de zaak samen met zijn vrouw Kim. Ondertussen heeft zij ook al haar diploma's gehaald en mag ze zich officieel 'Gespecialiseerd IJsbereider' noemen. "Nu alleen nog 'Meesterijsbereider' worden", grapt de Rijsbergse. Graumans is namelijk een van de dertig meesterijsbereiders die Nederland telt. Het stel is blij met bros maar laat het er niet bij zitten. Graumans: "We zijn super blij. We gaan genieten van deze prijs en doen volgend jaar zeker weer mee."