Nieuws Automotive

Regionale autoreus Driessen Autogroep slankt af, maar opent showroom voor stekkerauto's

Het was de autoreus van de regio die jarenlang groeide en groeide. Die de ene na de andere regiodealer opslokte. Maar nu gooit Driessen Autogroep in Eindhoven het over een andere boeg. Drie van de negen automerken bij Driessen worden afgestoten. Er komt wel een nieuwe showroom gericht op 'stekkerauto's’.

Bart-Jan van Rooij (AD) 9 november 2020

Autoreus francois driessen eindhoven stekkerautos

Francois Driessen heeft afscheid genomen van drie Japanse merken. Foto: AD/Bart Hoogveld

De Japanners verdwijnen uit de showroom bij de Eindhovense Driessen Autogroep, schrijft AD. De Japanse automerken Nissan, Suzuki en Toyota gaan over naar andere dealers in de regio. Alleen Mitsubishi blijft voorlopig bij Driessen, al kondigde dat merk zelf in de zomer aan geen nieuwe modellen meer te zullen introduceren voor de Europese markt. Met de stap bouwt Driessen, die op de autowijk in Eindhoven de ene na de andere showroom aaneen rijgt, de dealeractiviteiten flink af.

Inspelen op recente ontwikkelingen

De slankere Eindhovense autogroep zal buiten de top 20 van de grootste dealers van Nederland vallen, is ook de verwachting van eigenaar Francois Driessen. Het besluit komt op het moment dat de autobranche door de coronacrisis sukkelt, hoewel de daling van de autoverkoop de laatste weken wat afvlakt. De markt voor autoverkoop is wel flink in beweging. Consumenten komen minder vaak naar de showrooms en kopen vaker online. Driessen wil op die ontwikkelen inspelen.

Lees ook: Netflix op wielen: je auto en kosten delen met je vrienden

Het bedrijf, dat de afgelopen jaren onder meer Opel Vullings in Oirschot en Citroen Hoefnagels in Helmond inrekende, wil de eerste drie maanden van 2021 een nieuwe showroom openen voor elektrische auto's. Op de plek waar nu Nissan's aan de man worden gebracht, wordt over een paar maanden een compleet aanbod getoond van stekkerauto's. Ook van merken die niet tot de Driessen-familie behoren: van Tesla tot Volkswagens.

Consumenten komen minder vaak naar de showrooms en kopen vaker online

Autolandschap flink door elkaar gehusseld

Met het afstoten wordt het autolandschap in de regio flink door elkaar gehusseld. Toyota en Suzuki worden vanaf het nieuwe jaar door Driessen overgedragen aan de Oostendorp Autogroep uit Uden. Oostendorp beschikt al over negen Toyota-vestigingen, waaronder in Helmond. Met het inlijven van Suzuki in Eindhoven heeft het familiebedrijf nu drie vestigingen voor dat automerk. Nissan gaat begin volgende maand over naar dealer Janssen Kerres die het merk al in Nuenen aanbiedt op de plek waar ze ook Renault, Dacia en Peugeot verkopen. Janssen Kerres wil komend jaar een nieuwe vestiging openen op de plek van Nefkens Peugeot in Veldhoven.

De betrokken medewerkers behouden hun baan. De Driessen Autogroep slankt door het afstoten van de drie merken af van 310 naar 263 medewerkers. Het bedrijf telt straks nog zes merken: Alfa Romeo, Citroën, DS, Maserati, Mitsubishi en Opel.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.