Nieuws Automotive

Škoda Enyaq iV opnieuw bestverkochte elektrische auto van Nederland

Voor het tweede jaar op rij is de Škoda Enyaq iV de bestverkochte elektrische auto van Nederland. In 2022 verkocht Škoda 5.469 exemplaren van de Enyaq iV en Enyaq Coupé iV. Particuliere en zakelijke klanten kiezen de SUV en SUV-coupé vooral vanwege alle praktische eigenschappen en de goede prijs-kwaliteitsverhouding. Mede door die pluspunten is dit model het afgelopen jaar ook uitgeroepen tot Zakenauto van het Jaar 2023.

Van onze redactie 2 januari 2023

Skoda enyaqiv

Foto: Škoda.

Direct in zijn eerste volledige verkoopjaar schopte de Škoda Enyaq iV het al tot bestverkochte elektrisch aangedreven auto van Nederland. Met in totaal 5.469 verkochte exemplaren in 2022 mag de Enyaq iV-serie zich opnieuw de bestverkochte EV van Nederland noemen. In de overall-lijst van bestverkochte modellen in 2022 neemt de elektrische Škoda de 9e plaats in.

Het succes van de ruime, praktische en kwalitatief hoogwaardige SUV en SUV-coupé heeft er in belangrijke mate aan bijgedragen dat Škoda dit jaar afsluit met een totaal van 14.966 auto’s. Daarmee staat het op de 8e plaats van bestverkochte merken in ons land.

Lees ook: Voordelig tanken met je bedrijfsauto doe je vooral buiten de Randstad

Sympathieke Zakenauto van het Jaar 2023

In 2021 werd de Enyaq iV bij de Zakenauto van het Jaar-verkiezing al uitgeroepen tot ‘Beste nieuwkomer van het Jaar 2022’. Afgelopen jaar zette het model de volgende stap door bij diezelfde verkiezing de titel ‘Zakenauto van het Jaar 2023’ voor zich op te eisen. De jury beargumenteerde de toekenning van de award als volgt: ,,De Enyaq iV springt eruit vanwege zijn prijs-kwaliteitsverhouding. Het is een sympathieke no-nonsense auto met een aantrekkelijke prijsstelling."

Lees ook: Dit gaan ondernemers merken van de verplichte CO2-rapportage voor woon-werkverkeer

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws