Aangeboden door Willy Naessens Nederland

Branded Content Bouw

Weerts Group realiseert DC voor A.S. Watson: ‘Onze bedrijfsculturen matchen’

Weerts Group ontwikkelt state-of-the-art logistiek vastgoed, op de beste locaties. Eén van de projecten uit de Weerts Group koker? Een gloednieuw logistiek centrum in Oosterhout, gerealiseerd door Willy Naessens. Eén van de eerste huurders – en tevens nauw betrokken bij de bouw - is Kruidvat, vertelt Yvette Heijwegen, supply chain director A.S. Watson Benelux. „De samenwerking was inspirerend. De mensen van Weerts Group en Willy Naessens werkten zelfs in de kerstvakantie voor ons door.”

Crissy Mulder 22 november 2022

Branded content willy naessens weerts group as watson

Yvette Heijwegen, supply chain director A.S. Watson Benelux. Foto: Distributiecentrum Kruidvat.

Weerts Group is ontwikkelaar van en investeerder in logistiek, semi-industrieel, kantoor- en residentieel vastgoed. Het familiebedrijf ontwikkelt state-of-the-art logistiek vastgoed dat wordt verhuurd aan opdrachtgevers, waaronder de eigen logistieke divisie (WSC), 3PL’s en eindgebruikers. Volgens commercieel directeur Roger Kusters stelt die eigen expertise, als logistiek operator, de groep in staat om projecten te ontwikkelen die perfect ontworpen zijn om te voldoen aan de normen die klanten verwachten.

Gloednieuw groen logistiek centrum

Vorig jaar zomer zocht Weerts Group naar een logistieke toplocatie voor de eigen organisatie. Die vond Kusters in Oosterhout. „Er was echter één probleem: er zat al een ontwikkelaar op, maar bij hem stagneerde de pannen. Zodoende kochten wij zijn bouwvergunning, grond en alles wat daarbij hoorde over. Het resultaat? Een project van 75.000 m2 verdeeld over vier units, die naast logistieke bedrijfsruimtes ook voorzien in kantoren, verdeeld over drie bouwlagen.”

“Dit gebouw is niet alleen voorzien van een harmonieus design, maar ook van geïntegreerde bouwelementen, die zorgen voor een aanzienlijke verhoging van de duurzaamheidsprestaties”

Roger Kusters

Het gebouw is conform de uitgangspunten van het BREAAM Excellent certificaat opgeleverd. Dat betekent dat het niet alleen voorzien is van een harmonieus design, maar ook van talrijke geïntegreerde bouwelementen, die zorgen voor een aanzienlijke verhoging van de duurzaamheidsprestaties, zegt Kusters. Wij hebben dit centrum zo groen mogelijk gebouwd.”

Een plek voor Kruidvat

Een huurder van het eerste uur is A.S. Watson Benelux, bekend van enkele grote drogisterijketens. Yvette Heijwegen, supply chain director, vond in dit pand een nieuwe locatie voor het distributiecentrum van Kruidvat. „Wij groeiden uit ons jasje in Heteren, dus waren op zoek naar een plek voor een tweede DC. Naar een mooie locatie van zo’n 15.000 m2, met goede aanrijroutes en genoeg mogelijkheden om te mechaniseren en te robotiseren. Het liefst tegen de grens van België, om ook dichter bij onze winkels over de grens te zitten. Zo kwamen we hier terecht.”

Van een stuk grond in oktober naar een nieuw pand in april

Heijwegen was vanaf het begin betrokken bij de bouw. „In oktober was dit hier alleen nog maar een stukje grond. En in april ging Kruidvat er al in. Wij hebben hier in een enorm korte tijd iets heel moois neergezet. Hoe wij dat voor elkaar kregen? Door heel goed samen te werken. Weerts Group inventariseerde al in het beginstadium onze wensen. En gedurende het traject kwamen onze projectleiders meerdere keren per week samen.”

Die soepele samenwerking werd volgens Kusters mede mogelijk gemaakt door het van oorsprong Belgische bouwbedrijf Willy Naessens. „Dit is één van de grootste leveranciers van betonnen constructies in onze branche én één van onze prettigste samenwerkingspartners. Deze aannemer heeft alles in eigen beheer en daarnaast ook nog eens voldoende mensen in dienst. Dat betekent dat Willy Naessens het volume heeft om een groot project op tijd klaar te krijgen. Deze mensen houden vast aan de termijnen die ze afspreken, ook als dat betekent dat er in weekenden of zelfs vakantie doorgewerkt moet worden. Bij Willy Naessens is afspraak écht afspraak. Het is een club waar je op kunt bouwen.”

“De mensen van Willy Naessens zaten letterlijk bij ons in de keet. Het tempo dat zij aanhielden, was inspirerend. Het ging zo snel!"

Yvette Heijwegen

Ook Heijwegen had nauw contact met de aannemer. „De mensen van Willy Naessens zaten letterlijk bij ons in de keet. Het tempo dat zij aanhielden, was inspirerend. Het ging zo snel! Natuurlijk liep ook dit project, mede door corona en leveringsproblemen, een kleine achterstand op. Maar dat haalden de mensen van Willy Naessens en Weerts Group gewoon in, door in de kerstvakantie door te werken. Dat zegt écht iets over een samenwerking.”

Goede match in culturen

Volgens Heijwegen passen de bedrijfsculturen van A.S. Watson Benelux, Willy Naessens en Weerts Group erg goed bij elkaar. „De mensen van deze drie organisaties zijn ondernemend en pragmatisch: gaat het niet linksom, dan maar rechtsom. Dus als er dingen tegenzaten, maakten wij het samen alsnog mogelijk. Zo hielden we het tempo er goed in.” Kusters beaamt dat: „ A.S. Watson Benelux is een heerlijk bedrijf om mee samen te werken. Een project wegzetten, van deze omvang, is echter niet zo eenvoudig. Niet alles is op hetzelfde moment klaar. Dan is er bereidwilligheid en flexibiliteit van beide kanten nodig om toch op tijd te kunnen leveren.”

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Willy Naessens Nederland.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws