Nieuws Actueel

Bowie goed voor kaartverkoop Groninger Museum

Eveline Meijer | Foto: Groninger Museum 13 januari 2016

Groninger Museum David Bowie

Sinds de bekendmaking van het overlijden van David Bowie zijn er al ongeveer 20 duizend kaarten verkocht voor de expositie David Bowie, meldt het Dagblad van het Noorden. Daarvoor waren er in een maand 40 duizend bezoekers voor de expositie.

Niet alleen maandag, maar ook dinsdag kwamen er nog talloze telefoontjes binnen over de expositie bij het Groninger Museum. De meeste vragen gingen over een mogelijke verlening en extra openingstijden.

Of de expositie ook verlengt wordt, hangt af van diverse factoren. Tot het einde van de expositie blijft het museum echter wel op zaterdagen geopend tot tien uur ’s avonds. De expositie loopt tot 13 maart.

Dubbel gevoel Karina Smrkovsky, die leiding geeft aan de communicatieafdeling, erkent tegenover het Dagblad van het Noorden dat het museumpersoneel een dubbel gevoel heeft bij alle interesse. “De belangstelling voor het museum en voor de expositie is natuurlijk prachtig, maar de aanleiding blijft vreselijk. Veranderen kunnen we het niet. Je wilt er niet van profiteren, maar dat doen we automatisch.”