Nieuws Actueel

Brabantse horeca flink in de prijzen op Horecava

Manon de Boer 15 januari 2016

Horecava jury

Het lekkerste kindermenu, de Gouden Koksmuts en het lekkerste cateringsbroodje. Brabantse horecabedrijven wisten deze week meerdere prijzen in de wacht te slepen tijdens de vakbeurs Horecava 2016, is vandaag te lezen in het Brabants Dagblad.

Restaurant Wollerich ging er maandag met de Gouden Koksmuts vandoor. Chef Gerard Wollerich, Erik Bos en Koen van den Hurk wonnen de opdracht waarbij ze in 1,5 uur een amuse en een viergangenmenu moesten bereiden. Volgens Wollerich was de deelname een weddenschap. Nadat Van den Hurk, eerder werkzaam bij Cordial in Oss, vorig jaar het Zilveren Koksmes won, beloofde Wollerich dit jaar mee te strijden om de Koksmuts.

Het Gouden Koksmes, voor teams van leermeester-leerling, ging net aan de neus van de Treeswijkhoeve uit Waalre voorbij. Patrick van Hogenloon en leerling Jelle Horst eindigden op de tweede plek.

Bij de kindermenu’s veroverde Eric van Helvoort, van Hutten Catering uit Veghel, de titel van Lekkerste Kindermenu van 2016. De kinderjury vond zijn poffertjes van bloemkool, groente-kauwgomballenautomaat, mars van erwtjes en donuts van aardappel een schot in de roos.

Jeffrey Reijen, ook werkzaam bij Hutten, won met het broodje Hollands Geknorrr de prijs voor Lekkerste Broodje (categorie Catering). De combi van buikspek en diverse mosterdsoorten scoorde hoge ogen bij de jury.

Dé innovatieprijs van de beurs ging naar Rosval uit Best, voor een nieuwe concept van koelingen. Het publiek koos de app van de Udense restaurantketen ’t Zusje en marketingbureau Artform uit Boekel als favoriete innovatie. De applicatie daagt gebruikers uit om de telefoon aan de kant te laten liggen tijdens een etentje.