Nieuws Actueel

De 'krullenpoli' van Poeldijk

Nicolette van der Werff | Foto: Nico Schouten 8 januari 2016

Knipinn Krullen Kapper

Kapsalon Knipinn in Poeldijk oogt als een gewone dorpskapper. Maar stiekem heeft de zaak een reputatie die reikt tot grote steden. Vrouwen uit het hele land komen ernaar toe, aldus het AD.

Zeven jaar geleden hoorden de kapsters van de Knipinn van een nieuwe techniek waarmee je krullen in iemands haar zou kunnen knippen. "Geloof je het zelf?" dacht Anita van Bergenhenegouwen (44) uit Poeldijk, aanvankelijk. Samen met collega Jessica van der Stok (29) uit Honselersdijk ging ze weekenden lang op cursus om 'dikke, vette krullen' te leren knippen. De techniek schijnt niet eenvoudig te zijn.

"Je moet zowel met je rechter als met je linkerhand kunnen knippen", vertelt Joy van Bergenhenegouwen (20) die destijds een zaterdagbaantje in de kapsalon had en inmiddels eigenaresse is.

KrullenacademieDe eerste maanden na hun afstuderen aan de krullenacademie oefenden de kapsters op modellen. Echte klanten durfden ze niet aan. Dat kwam pas aarzelend, na een paar maanden, op gang. Toen die laaiend enthousiast reageerden, was het hek van de dam en deed mond-tot-mondreclame de rest.

Ook Catherina Dörr uit Voorburg zit met een blij gezicht voor de spiegel bij de Knipinn. "Ik ben talloze malen verknipt in de meest exclusieve salons", zegt Dörr die zelfs naar een 'sterrenkapper' in Amsterdam ging. "Mijn haar is kroezig en een normale kapper weet blijkbaar niet wat hij daarmee aan moet. Toen ik op een dag mijn schoonzusje met een lekkere bos krullen zag verschijnen, boekte ik meteen een afspraak bij haar kapper. Nu ben ik vaste klant", zegt Dörr, die de autorit van 20 kilometer geen probleem vindt.

Ook andere klanten, uit het Westland en ver daarbuiten, zien de Knipinn eerder als een 'krullenpoli' dan als een kapsalon. Ze hebben elders nare ervaringen opgedaan met te kort geknipte lokken of snijtechnieken die pluishaar creëerden en komen sindsdien naar Poeldijk. De krullendokters van de Knipinn blijven nuchter onder de loftuitingen en geven een stadse dame die van ver komt de tip om, nu ze er toch is, wat meer van het Westland te proeven. "Vaak raden we Theetuin De Bongaard aan", zegt Joy. "Maar we sturen ze ook door naar de Hoofdstraat in De Lier om daar lekker te gaan winkelen."