Aangeboden door OndernemersPortaal Den Haag

Branded Content Dienstverlening

‘Fijn dat Gemeente Den Haag meedenkt met ondernemers in de wijk’

Tot voor kort had Patty Kames nog nooit gehoord van het OndernemersPortaal Den Haag. Maar nu ze het ontdekt heeft, is ze er heel enthousiast over. ,,De site is heel overzichtelijk en je vindt er precies wat belangrijk is voor ondernemers.”

Anke Derkse 21 oktober 2021

Bloemiste Patty Kames is enthousiast over het Ondernemers Portaal Den Haag

Patty Kames (rechts) is blij dat er een bedrijfscontactfunctionaris is in de persoon van Jurienne Hollaar (links). Foto: Machtelt Mostert

Kames Bloemen is al jarenlang een begrip in Den Haag. Moeder Kames is samen met haar zoon niet weg te denken van de Haagse Markt en dochter Patty is al even vertrouwd in haar winkel aan de Bullstraat in Laak. De liefde voor bloemen straalt van haar af. Al even veel passie toont Patty Kames voor haar ondernemerschap in Laak en betrokkenheid bij deze wijk, waar ze geboren en getogen is. ,,Vroeger zaten hier meer kleine winkels, maar nu zijn wij nog zo’n beetje de enige in de straat. Laak is een fijne wijk waar veel mooie dingen gebeuren. Denk maar aan Mooi Laak, waar ik regelmatig workshops voor regel en Quartier Laak die ieder jaar onze rozen uitdelen aan cliënten van het Leger des Heils.”

Samenwerken met andere ondernemers

Als actieve onderneemster is Kames zeer begaan met het reilen en zeilen van Laak. Ze vindt het dan ook jammer dat er geen ondernemersvereniging meer is. ,,Er zijn de laatste jaren natuurlijk veel winkeltjes gekomen van mensen die van elders komen. Zo zijn er veel Turkse ondernemers en ook de Poolse mensen hebben verschillende winkels. Ik zou het best fijn vinden als ik daar wat meer contact mee zou hebben, zodat we samen dingen kunnen doen voor de wijk. Het zijn tenslotte evengoed hardwerkende ondernemers, maar misschien kennen zij het fenomeen ondernemersvereniging minder of zijn zij onzeker om stappen in die richting te zetten. Daarom was ik zo blij met de uitnodiging van Jurienne Hollaar van het OndernemersPortaal voor de informatieavond die dinsdag 12 oktober speciaal voor ondernemers bij ons in Laak plaatsvond.”

''Tegen alle ondernemers in Laak en andere Haagse wijken zou ik dan ook willen zeggen: neem eens een kijkje op de website van het OndernemersPortaal. Je hebt er echt iets aan!”

Patty Kames, eigenaar Kames Bloemen

Gemeente: denk meer mee met ondernemers

Het zou fijn zijn als de gemeente wat meer zou meedenken met ondernemers in de wijk, vindt Kames. Naar haar idee ontbreekt het daar weleens aan. Als voorbeeld noemt ze het vernieuwen van de riolering in haar straat. ,,Dan krijg je wel een brief van de gemeente, maar daar staat dan boven ‘Aan de bewoners’. Maar als ondernemer heb je vaak met andere zaken rekening te houden dan als bewoner. Dus ik ben zelf maar gaan bellen met de gemeente met de vraag hoe ze dachten dat ik dat moest regelen met de bereikbaarheid van mijn winkel en de achterliggende opslagruimte. Als je dan te horen krijgt ‘Ja maar mevrouw, we leggen dan een plankje neer’, hebben ze het toch niet helemaal begrepen. Daarom ben ik nu zo blij dat er een bedrijfscontactfunctionaris is, in de persoon van Jurienne Hollaar, die dit soort dingen veel eerder kan gaan signaleren en met de ondernemers kan bespreken. Ik denk dat hij veel kan betekenen voor ons. Ik raad hem dan ook aan om snel eens een rondje door de wijk te gaan maken en met al die ondernemers persoonlijk in gesprek te gaan. Weten wat er leeft en samen kijken hoe we dingen kunnen oplossen is heel belangrijk.”

Overzichtelijke en nuttige website

De website van het OndernemersPortaal verraste Kames positief. ,,Ik vind de site heel overzichtelijk en duidelijk ingedeeld, ook met foto’s erbij. Informatie over zaken als (parkeer)vergunningen en subsidiemogelijkheden staan erop en er is een aparte pagina voor de markt- en straathandel. Goed dat die ook aandacht krijgen, want die worden nogal eens vergeten. Tegen alle ondernemers in Laak en andere Haagse wijken zou ik dan ook willen zeggen: neem eens een kijkje op de website van het OndernemersPortaal. Je hebt er echt iets aan!”

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met gemeente OndernemersPortaal Den Haag. Meer informatie: ondernemersportaal.denhaag.nl

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws

tracking pixel