Nieuws Actueel

Dit team waakt over het merk Max Verstappen

Zijn sensationele opmars in de wereld van de Formule 1 realiseert Max Verstappen natuurlijk niet alleen. Wie zijn de elf belangrijkste personen in het 'zakenteam' achter Max?

Arjan Schouten 20 maart 2017

Max verstappen raymond vermeulen racen formule 1

Christian Horner

Teambaas Red Bull

Kreeg deze winter samen met Geri Halliwell - u weet wel, in een vorig leven Ginger Spice van de Spice Girls - een zoontje: Montague George Hector. Na een paar maanden tussen de luiers ontfermt de 43-jarige Horner, zelf ooit Formule 3000-rijder, zich nu weer over zijn wonderboy in de autosport: Max Verstappen. ,,Hij is het waardevolste bezit van de Formule 1.''

Helmut Marko

Hoofd talentenprogramma, topadviseur Red Bull

De man die achter de schermen aan veel touwtjes trekt. Het was de Oostenrijker (73) die de toen pas 16-jarige Verstappen naar de F1 haalde en hem vervolgens na één seizoen en vier races promoveerde van Toro Rosso naar het grote Red Bull, als vervanger van Daniil Kvyat. Een meesterzet, zo bleek direct met de zege in Barcelona.

Adrian Newey

Technisch directeur Red Bull

Volgens velen de 'beste' ontwerper van de koningsklasse van de autosport. Newey (58) was bij verschillende teams betrokken bij niet minder dan tien constructeurstitels. Mocht zich de laatste maanden uitleven op de RB13, de nieuwe bolide waarmee Verstappen en Daniel Ricciardo dit seizoen de dominantie van Mercedes hopen te doorbreken.

Gianpiero Lambiase

Race engineer

De man die kan lezen en schrijven met Verstappen en ook altijd met hem 'meerijdt', figuurlijk dan. Staat voortdurend met de Nederlander in contact tijdens een raceweekeinde. De Italiaanse 'ingenieur' informeert zijn coureur tijdens trainingen, kwalificaties en de races onafgebroken via de boordradio, om zo de beste prestaties uit Verstappen en de auto te kunnen halen.

Daniel Ricciardo

Ploegmaat

Als een grote broer voor Verstappen, met wie hij vooralsnog op vriendschappelijke voet staat. Natuurlijk gaat het ooit knetteren tussen de twee rijders, als de situatie ontstaat dat ze écht met elkaar moeten concurreren voor grand-prixzeges of zelfs de wereldtitel. Maar vooralsnog is het vooral dikke pret tussen de Limburgse teenager en de acht jaar oudere Australiër.

Jake Aliker

Personal trainer

Die stierennek, die dankt Verstappen aan de Brit Jake Aliker. Hij is de man die er voor zorgt dat de Nederlander elke keer weer fysiek fit aan een raceweekend begint en ook fris in het hoofd blijft. Aliker reist het grootste deel van het jaar mee met Verstappen. Hij masseert de coureur, maakt met hem fiets- en hardlooprondjes en hangt heel veel met aan de gewichten.

Lees ook: Vermogen van Max Verstappen: zoveel verdient de F1-coureur

Jos Verstappen

Vader

De 'architect' van Max Verstappen. De vader die zoonlief nog voor hij kon lopen in een trapautootje zette en hem via skelters en go-karts klaarstoomde voor het meedogenloze racewerk. Zijn rol is sinds Verstappen junior bij het grote Red Bull rijdt wat meer op de achtergrond, maar voor goedbedoeld advies en een kritische blik weten de twee elkaar nog altijd te vinden.

Raymond Vermeulen

Manager

Vroeger was Raymond Vermeulen al de man die de belangen behartigde van Jos Verstappen. En tegenwoordig is hij de manager die meer dan een dagtaak heeft aan het zakelijk bijstaan van zoon Max. In een wereld waarin iedereen wil meeliften op het succes van de Nederlandse tienersensatie in de Formule 1, is het Vermeulen die waakt over het merk Max Verstappen.

Sophie Kumpen

Moeder

Bezoekt geregeld gp's en heeft zelf ook een raceverleden, maar is voor zoon Max anno 2017 vooral moeder. Zij richtte zijn appartement in in Monaco. Zij was het bij wie hij Kerstmis vierde. En ondanks dat Max na de scheiding van zijn ouders bij z'n pa ging wonen en tegenwoordig in de beste restaurants kan eten, weet hij moeders kookkunsten nog altijd te waarderen.

Victoria Verstappen

Zus

Na de eerste gescoorde WK-punten mocht kleine zus Victoria (17) op kosten van grote broer Max in Maleisië een Louis Vuitton-tas uitzoeken. Een afspraak die al een tijdje stond tussen broer en zus, die een hechte band hebben. Vaak is ze bij de races, om hem te steunen. En dit seizoen gaat ze ook de socialemediakanalen van broerlief up-to-date houden.

Jorrit Pex

Boezemvriend

Als kleuters scheurden ze al samen op hun karts door de bedrijfshal van Pex Dakwerken in Maasbracht. En al die jaren later zijn Jorrit Pex en Max Verstappen nog steeds boezemvrienden. Twee jaar na de wereldtitel van Verstappen (2013) kroonde ook de nu 23-jarige Pex zich tot wereldkampioen in de KZ1, de hoogste klasse in de kartsport.