Nieuws Actueel

Doutzen Kroes rijkste vrouw onder jonge miljonairs

Ze is niet de rijkste jonge miljonair van Nederland - die eer is weggelegd voor Coolblue-topman Pieter Zwart - maar Doutzen Kroes is wel de rijkste vrouw in het rijtje. Sinds 2017 heeft ze haar eigen lingeriecollectie bij Hunkemoller.

Floris Visman | Foto: ANP 22 januari 2018

Doutzen Kroes ANP

Hoewel haar loopbaan op de catwalk er bijna op zit, is Doutzen Kroes pas 32 jaar. Toch heeft ze in korte tijd flink wat geld verdiend; ze was in 2017 maar liefst 22 miljoen euro waard. Dat vergaarde ze onder meer met sponsorcontracten bij Mercedes en L'Oréal en door te investeren in tien stukken grond in het Friese plaatsje Oostermeer. Ook op de lijst met de best betaalde modellen ter wereld doet de Nederlandse het niet bepaald slecht; ze bezit de dertiende plek met een jaarinkomen van 4,5 miljoen euro.

Lees ook: De B.V. Linda de Mol is niet te stoppen

Lingerielijn

In 2017 heeft de jonge miljonair niet stil gezeten. Zo onthulde PostNL een heuse postzegel met de beeltenis van Doutzen Kroes en mag het topmodel haar eigen lingerielijn ontwerpen voor Hunkemöller. Die lijn is vanaf maandag 31 oktober 2017 verkrijgbaar. Als vanzelfsprekend wordt ze ook ambassadeur van het merk. Geen vervelende stap nadat ze twee jaar geleden bekendmaakte te stoppen bij Victoria's Secret.

Sunnery James

Doutzen Kroes is niet de enige kostwinner thuis. Haar man, Sunnery James, is dj en begint ook aardig te verdienen. James heeft een persoonlijk vermogen van zo’n 1 miljoen euro. Dat geld verdiende hij grotendeels met optredens en met zijn eigen holding. Al erkende hij twee jaar geleden nog in een interview met FHM dat hij gewoon nog met Ryan Air vliegt als dat zo uitkomt. Samen behoren Sunnery James en Doutzen Kroes bij de rijkste bekende koppels van Nederland.

https://youtu.be/6sajdqTPGqw