Nieuws Actueel

Driesterrenrestaurant Inter Scaldes in Kruiningen komt in andere handen

Chef-kok Jannis Brevet stopt na 22 jaar met driesterrenrestaurant Inter Scaldes in Kruiningen. Jeroen Achtien neemt de exploitatie over. Dat hebben Brevet en zijn vrouw Claudia vanochtend bekendgemaakt.

Luc Oggel 19 januari 2023

Inter scaldes bedrijfsoverdracht jannis claudia brevet jeroen achtien

Het vastgoed is overgenomen door Alex Mulder, eigenaar van investeringsmaatschappij Amerborgh en gaat behoren tot de Pillows Hotels groep. Vanaf medio september treden de nieuwe twee michelinsterrenchef Jeroen Achtien en diens echtgenote Sanne aan. Brevet blijft tot eind december betrokken bij Inter Scaldes.

Lees ook: Overzicht Michelinsterren 2022: dit zijn de beste Nederlandse restaurants

Achtien is momenteel chef bij hotel Vitznauerhof in Vitznau, Zwitserland, waar hij sinds 2018 onder andere verantwoordelijk is voor Restaurant Sens. Jeroen en Sanne leerden elkaar kennen op de werkvloer bij Restaurant De Librije in Zwolle, waar Achtien ruim acht jaar werkzaam is geweest. Brevet leerde Jeroen en Sanne vorig jaar zomer kennen en zag direct het ideale koppel in hen, zo schrijft het AD.

Lees ook: Sterrenrestaurant Tilia in Etten-Leur dicht: 'We zijn een stukske van ons kwijt'

Overdracht Inter Scaldes

Na 48 jaar in de keuken te hebben gestaan, waarvan 22 jaar samen met echtgenote Claudia bij Inter Scaldes, is het mooi om op een hoogtepunt te kunnen stoppen, aldus Brevet. ,,Ik zie uit naar nieuwe uitdagingen op het gebied van advisering om zodoende mijn kennis, ervaring en liefde voor het vak te delen met nieuw talent. Waar een deur sluit, gaat een andere weer open.”

Na een restyling van zowel het restaurant als het hotel heropent Inter Scaldes zijn deuren in het najaar met Jeroen en Sanne Achtien aan het roer. Tot die tijd blijven de Brevets actief.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws