Nieuws E-commerce

Sendcloud haalt 150 miljoen euro op in financieringsronde

Sendcloud, het grootste e-commerce verzendplatform in Europa, heeft 150 miljoen euro opgehaald om verdere groei te financieren. Het bedrijf verwacht door de groei van online shoppen de Europese pakketmarkt groeit van 403 miljard euro dit jaar naar 501 miljard in 2024.

De Ondernemer 15 september 2021

Sendcloud rob van den heuvel financiering

Consumenten bepalen zelf wanneer hun pakket wordt bezorgd, meent Rob van den Heuvel, ceo en co-founder van Sendcloud. Foto: Sendcloud

Consumenten kunnen hun pakket ophalen op de door hen gewenste tijd en locatie

Sendcloud helpt online retailers met het optimaliseren van hun volledige verzendproces en verbetert tegelijkertijd de bezorgervaring voor consumenten. Hoewel 71 procent van de consumenten flexibiliteit als een cruciaal element van bezorging beschouwt, verzenden de meeste retailers hun orders nog altijd met één vervoerder. Sendcloud biedt hiervoor de oplossing: via het verzendplatform kunnen webshops eenvoudig met meerdere vervoerders verzenden om consumenten een flexibele bezorgervaring te bieden. Het platform bedient inmiddels meer dan 23,000 webwinkels, waaronder Gelato, Rosefield, Shoeby en Subdued.

Via Sendcloud kunnen webwinkels rechtstreeks met alle grote Europese vervoerders werken, waardoor ze toegang krijgen tot een breed scala aan bezorgopties. Van internationaal verzenden en levering in pakketkluizen, tot het kunnen kiezen van de dag en tijdvak voor levering. Bovendien biedt het platform toegang tot 400.000 servicepunten, zodat consumenten hun pakket kunnen ophalen op de door hen gewenste tijd en locatie. De technologie van Sendcloud vereenvoudigt de logistiek voor online webwinkels door de verschillende bestelsystemen van vervoerders te vervangen door één eenvoudige verzendoplossing. Zo is een soepele bezorging voor zowel consumenten als retailers gegarandeerd.

Lees ook: Het Brabantse Sendcloud: Europa's nummer 1 verzendplatform

,,In een tijd waarin consumenten wereldwijd zelf willen bepalen waar, wanneer en hoe een bestelling bezorgd wordt, zijn toonaangevende webshops afhankelijk van Sendcloud om hun verzendproces te optimaliseren,” zegt Rob van den Heuvel, ceo en co-founder van Sendcloud, in een begeleidend persbericht.

Sendcloud zal deze investering gebruiken om de internationale groei te versnellen en de wereldwijde adoptie van het platform te stimuleren. Sendcloud heeft op dit moment 400 werknemers en is van plan het komende jaar nog eens 250 medewerkers aan het personeelsbestand toe te voegen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws