Nieuws Actueel

Edelsmid vestigt zich in centrum Delden

Nog voor de officiële openingshandeling staan de 'buren' in de Langestraat klaar voor het pand van Raats & Plegt Edelsmeden. Het is traditie in Delden als een nieuwe ondernemer zich vestigt in het stadje: een presentje en natuurlijk de beste wensen. Volop positiviteit, met recht. Want nu vakvrouwen Dieuwke Raats (42) en Nelleke Plegt (22) het avontuur aangaan met een gloednieuwe winkel én atelier, heeft het pand midden in Delden weer een invulling.

Van onze redactie 24 mei 2016

Edelsmid delden langestraat bert kamp

Dieuwe is al jaren actief in de wereld van handgemaakte sieraden. Sinds 2003 heeft ze haar eigen atelier in Goor. De verhuizing én uitbreiding naar Delden kwamen samen met Nelleke op haar pad. "We kennen elkaar al sinds een paar jaar, toen Nelleke bij mij binnenkwam als stagiair van de vakschool", vertelt Dieuwke tussen de sieraden, terwijl bekenden en familieleden een kijkje nemen. "Er was meteen een klik. Nadat Nelleke de opleiding had afgerond, wilde ze graag voor zichzelf beginnen. Ik zocht een nieuw onderkomen voor mijn werkzaamheden en toen kwam alles in een stroomversnelling."

De beide vrouwen besloten de krachten te bundelen en gingen op zoek naar een geschikte locatie. Panden in zowel Delden als Diepenheim werden bekeken, tot de uiteindelijke keuze viel op de Langestraat. "Een perfecte locatie", legt Dieuwke uit. "Midden in het centrum en we hebben genoeg ruimte voor de cursussen die ik al tien jaar geef. Daarin leren we mensen hoe ze zelf een sieraad kunnen maken. Die werken zijn ook in de winkel uitgestald. Het wordt een soort van open werkplaats, waar iedereen kan zien hoe we werken. Alles is handgemaakt en ieder sieraad is uniek. Daarom is er vaak contact met degene die het sieraad heeft besteld. Het is werk op maat."

ReistijdVoor de uit Langeveen afkomstige Nelleke is de reistijd naar Delden geen enkel probleem: "Het was naar Goor net zo ver, dat heb je er voor over. We zijn nu vooral heel erg trots dat het allemaal gelukt is."

Officieel geopendDe aanwezigen haasten zich naar buiten, waar Dieuwke de Langestraat toespreekt en het lint voor het pand doorknipt. Raats en Plegt Edelsmeden is officieel geopend. De felicitaties volgen, beide dames pinken zelfs een traantje weg. De wachtende buren van de Langestraat schuiven naar binnen. Aan de gunfactor zal het in Delden niet liggen. De dag na de opening is er open huis: "Heel Delden mag een kijkje komen nemen."