Nieuws Actueel

Grootste ijssalon van Breda opent deuren

Genieten van een ijsje en meteen zien hoe het gemaakt wordt? Vandaag opent om tien uur, in de Groene Poort (het winkelgedeelte tussen de Vlaszak en de Veemarktstraat) Bon Appetit, De IJssalon van Breda de deuren. "IJs maken is een bijzonder proces dat mensen niet snel zien.

Saskia Hendriks 22 april 2016

Ijssalon Breda

"Nu front cooking populairder wordt wil ik dat ook op ijs toepassen", zegt Edwin van Es. Hij is eigenaar van ijssalon en cafetaria Bon Appetit in Rijsbergen en ook van de nieuwe salon in Breda.

"De eigenaar van Maas-Jacobs, een bouwbedrijf uit Zundert, kwam een frietje eten en zei dat hij een leuk pand voor me had. Dit pand. Toen begon het meteen te kriebelen." Eerst zou er tevens een biologische supermarkt komen en kreeg Van Es een hoekje in de winkel. "Toen bekend werd dat de supermarkt niet doorging, wilde ik de helft van de zaak. Na een dagje nadenken belde ik hem en zei: doe het hele pand maar."

Bezoekers hebben niet alleen keus uit 48 smaken ijs, er zijn ook smoothies, salades, gebak, broodjes en tosti's. Producten met bijzondere smaken ook, zoals een shoarmatosti of ijs in de smaak gezouten karamel.

Naast Bon Appetit openen binnenkort ook Bakkerij Vroomans, de Tosticlub en de Pasta Kantine.