Nieuws Actueel

Hartverwarmende reacties voor noodlijdende taxibedrijf Bodegraven

Bussen en auto’s van Taxi Hoogenboom verdwijnen, nu het bedrijf geen doorstart kan maken. ,,De hartverwarmende reacties in het dorp doen ons goed”, aldus de eigenaren in AD Woerden.

Annemiek Brandriet | Foto: ANP 15 december 2016

Taxi ANP

,,Het is heel jammer dat we geen doorstart kunnen maken”, reageert Hans Hoogenboom, die in 2001 het bedrijf van zijn ouders overnam.

Doorstart

Hoogenboom Taxi begon in 1963 met één taxi. ,,Dit is jammer voor de chauffeurs en onze klanten. Andere taxibedrijven in de regio konden zelf een doorstart maken, wij hadden een bod moeten doen op de eigen zaak, waar de familie altijd geld in heeft gestoken. Dat kon niet.”

(Tekst gaat verder onder de foto)

Directeur Hans Hoogenboom en chauffeur Kees-Jan Timmer (Foto: Pim Mul)

Overheveling

De taxichauffeurs, die zich veelal inzetten voor het vervoeren van leerlingen naar scholen in de regio, werken nog tot 23 december. Zo krijgen de opdrachtgevers de kans om het vervoer elders onder te brengen, meldde curator Jan Dorrepaal van Wille Donker Advocaten in Alphen maandag.

Reacties

Hans Hoogenboom zegt veel reacties te hebben gekregen op het faillissement. ,,Iedereen heeft het erover. Toen ik een rondje met de hond liep, werd ik aangesproken. De tandarts begon er ook al over. Ik heb er niks aan, maar het is wel fijn. De steun en hartverwarmende reacties doen ons goed.” Ook hij gaat op zoek naar ander werk. ,,Als touringcarchauffeur bijvoorbeeld.”