Nieuws Actueel

Het Vitaalste Bedrijf van Zeeland 2017: Healthcenter Bodyline

Healthcenter Bodyline uit Terneuzen is Het Vitaalste Bedrijf van Zeeland 2017. Voormalig zwemmer Pieter van den Hoogenband overhandigde de prijs aan directeuren Anita Boone en Pim Lexmond. Volgens juryvoorzitter Van den Hoogenband investeert het bedrijf het meest in het vitaal houden van zijn medewerkers.

De Ondernemer i.s.m. ONVZ 25 maart 2018

ONVZ Vitaliteit Zeeland

Bodyline liet de andere genomineerden, Amels en YourSurprise, achter zich. Het Zeeuwse healthcenter helpt meer dan vijfduizend klanten hun leven gezonder en vitaler in te richten.

Werknemers stimuleren

Het bedrijf heeft de afgelopen jaren ook optimaal geïnvesteerd in de vitaliteit van de eigen werknemers. “We hebben een programma ontwikkeld om mensen die dat willen te helpen een eigen onderneming op te zetten”, vertelt directeur Pim Lexmond. “Ze kunnen hun eigen bedrijfje beginnen als zelfstandig trainer. Dit betekent dat zij hun kwaliteiten kunnen uitbreiden en meestal ook dat ze meer gaan verdienen.”

Lees ook: Het Vitaalste Bedrijf van Noord-Brabant 2017: Peijnenburg

Bovendien snijdt het mes aan twee kanten: de personal trainers kunnen ook cliënten van Bodyline helpen die behoefte hebben aan meer persoonlijke aandacht. “Je merkt dat mensen meer plezier in hun werk krijgen als je ze uitdaagt en motiveert om hun eigen grenzen te verleggen.”

Voorbij het familiebedrijf

Ook de eigen organisatie is duurzamer gemaakt. “We waren altijd een traditioneel familiebedrijf”, legt Lexmond uit. “Maar we willen voorbereid zijn op de toekomst. We zijn op zowel organisatorisch als administratief niveau veel transparanter geworden.” Daarnaast worden de werknemers tegenwoordig flexibeler ingezet. “Als een trainer de werkdruk als te hoog ervaart, kan het helpen om hem of haar bijvoorbeeld één dag per week op de administratie in te zetten.”

De Zeeuwse winnaar nam het eind 2017 op tegen de winnaars van de andere provincies. De prijs voor Het Vitaalste Bedrijf van Nederland werd uitgereikt tijdens de Week van de Ondernemer in Amsterdam. De landelijke winnaar Jordex Shipping & Formatting nam het stokje over van Zalsman uit Zwolle, dat zich nu Het Vitaalste Bedrijf van Nederland mag noemen.

Over Het Vitaalste Bedrijf

De verkiezing van Het Vitaalste Bedrijf is een initiatief van MKB-Nederland en ONVZ Zorgverzekeraar. Vitale bedrijven zijn van groot belang voor de economie van Nederland. Daarom stimuleren MKB-Nederland en ONVZ Zorgverzekeraar bedrijven om te investeren in duurzaam inzetbare medewerkers.