Nieuws Horeca

Frietimperium Bram Ladage viert 50-jarig jubileum met frites voor 50 cent

Omdat het frietimperium van horeca-ondernemer Bram Ladage dit jaar zijn vijftigste verjaardag viert, werd er gisteren op alle locaties friet verkocht voor 50 cent. Een daverend succes, schrijft het AD Den Haag.

Nico Heemelaar | Foto: Frank Jansen 12 april 2018

Bram Ladage50jaar

Omdat het frietimperium van Bram Ladage 50 jaar bestaat kostte een zak patat gistermiddag 50 cent. De actie was een succes. Wie trek had in een goedkoop frietje moest wel een rij met zeker 50 wachtenden trotseren.

Ladagefans

Oma Ingrid Sno heeft het slim bekeken. Met haar dochter Jennifer, nicht Meredith Douglas en kinderen en kleinkinderen is ze iets later naar de patatzaak van Bram Ladage aan de Haagse Spuistraat gekomen. De ergste drukte is dan al voorbij.

Lees ook: Bram Ladage: Van patatkraam tot miljoenenbedrijf

Een klein kwartiertje moet de familie wachten op een 'Normale Bram'. Achtmaal een puntzak frites met saus voor vijftig cent, waar die normaal gesproken 2,60 zónder en 3,15 mét mayonaise kost. Daar sparen de Sno's toch mooi een dikke 17 euro mee uit. ,,We moesten eerst de kinderen uit school halen, maar we waren nog ruim op tijd voor deze actie'', zegt Meredith. ,,We zijn Ladagefans, maar meestal halen we frites op de Haagse markt. Daar is het rustiger en kun je erbij zitten.''

Jong en oud

Oma heeft het wachtwerk gedaan, pas als ze aan de beurt is, schuiven de kleintjes aan. ,,Het is wel een grote zak voor de jongste'', zegt Meredith. ,,Ik ben benieuwd of hij hem op krijgt.''

Jong en oud heeft zich voor de deur verdrongen. Toevallige voorbijgangers kijken verbaasd om. ,,Is het hier soms gratis'', vraagt een passant. Zo lang wachten voor 50 cent, daar past hij toch echt voor.

Business as usual

De andere frietbakkers in de buurt lijken nauwelijks hinder te ondervinden van de actie. Bij Febo aan de Lange Poten is het niet rustiger dan anders. Ook bij Frites Atelier Amsterdam, de haute cuisine patatzaak van sterrenkok Sergio Herman in de Venestraat, is het business as usual.

,,Ik wist niet eens van de actie'' zegt verkoper Tom. ,,Onze zaak trekt toch een wat ander publiek. Elke drie maanden verandert de kaart, vandaag hebben we weer nieuwe varianten.'' Hij wijst naar het menu op de spiegel: frites voor 3,50 en voor 7,50 de seizoensspecial met Thaise kip. Daarvoor ben je wel direct aan de beurt!

1.000 klanten

Zeker 1.000 klanten telt franchisenemer Nathalie Stolk die middag in de zaak van Bram Ladage. ,,Om vier uur hebben we de zaak even dichtgegooid om een beetje op te ruimen'', zegt ze. ,,Het was een gekkenhuis, maar wel gezellig.''

Het was een gekkenhuis, maar wel gezellig

Nathalie Stolk, franchisenemer Bram Ladage