Nieuws Horeca

Lekker500: De Librije opnieuw beste restaurant

Jonnie en Thérèse Boer staan wederom op de eerste plaats in de restaurantgids Lekker500. Het culinaire koppel uit Zwolle behoort al ruim dertig jaar tot de absolute top met restaurant De Librije. Het is de tweede keer op rij dat De Librije op nummer 1 staat van de culinaire gids. Daarvoor was het twee edities Inter Scaldes, in 2018 stond De Librije ook op 1.

Van onze redactie 1 november 2022

Lekker500 de librije restaurant jonnie therese boer eerste plaats

Foto: Lekker500

Jonnie en Thérèse Boer bewandelen al 30 jaar lang gezamenlijk het culinaire pad, maar kiezen daarbij nooit dezelfde weg. Hun zaak loop als een geoliede machine. Waar Jonnie de scepter in keuken zwaait, bestiert Thérèse de zwarte brigade (bedienend personeel, red.). Beiden doen dat met passie en bevlogenheid. Hiermee weten ze de nummer-1-positie van 2022 te behouden.

Op de tweede plaats van de Lekker500landt de innoverende Jan Sobecki van restaurant Tribeca in het Brabantse Heeze. Gevolgd door de andere superchef, Jannis Brevet van restaurant Inter Scaldes in het Zeeuwse Kruiningen op plaats drie.

Stijgers en dalers

Chef Syrco Bakker stijgt dit jaar met restaurant Pure C in Cadzand van plaats 5 naar 4. Opgevolgd door chef-kok Hans van Wolde van restaurant Brut 172 in het Limburgse Reijmerstok, die vorig jaar vanuit het niets in de top-5 belandde. De Lindehof in Nuenen van Soenil Bahadoer staat stevig op plaats 6. Het restaurant dat De Lindehof opvolgt is Spectrum, waar Sidney Schutte de culinaire scepter zwaait, dat stijgt ten opzichte van vorig jaar een plek naar 7. Restaurant Fred in Rotterdam van Fred Mustert staat dit jaar op 9, en is daarmee ook een plaats gestegen in de top-10.

De top-10 beste restaurants van Nederland

  1. De Librije in Zwolle
  2. Tribeca in Heeze
  3. Inter Scaldes in Kruiningen
  4. Pure C in Cadzand
  5. Brut 172 by Hans van Wolde
  6. De Lindehof in Nuenen
  7. Spectrum in Amsterdam
  8. De Nieuwe Winkel in Nijmegen
  9. Fred in Rotterdam
  10. Restaurant Flore in Amsterdam

Lekker500

Lekker500 beoordeelt elk jaar de beste 500 restaurants van Nederland op kritische en onafhankelijke wijze. De culinaire gids verschijnt een keer per jaar. De rest van de ranglijst vind je via deze link.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws