Nieuws Horeca

XaXa op Ibiza is restaurant met complete 'Wesley en Yolanthe-beleving'

Club/restaurant XaXa van Wesley en Yolanthe is inmiddels alweer ruim een half jaar oud. Het Nederlandse stel heeft flink uitgepakt op het Spaanse eiland Ibiza, maar welk waar krijg je er eigenlijk voor je geld?

ALEXANDER VAN EENENNAAM 22 februari 2018

Xa Xa Yolanthe Wesley 1968

De ligging van de club op het witte strand van Cala Tarida - het geboortedorpje van Yolanthe op Ibiza - ziet er goed uit, net zoals de menukaart.

Wagyu burger

Oesters van het befaamde huis Gillardeau, vers bereide sushi of een lekkere cocktail met uitzicht op de Middellandse Zee, alles wat Yo (zeetong) en Wes (Wagyu burger) zelf lekker vinden, bieden ze hun gasten ook aan.

Ingericht

XaXa heet het etablissement dat Yolanthe Sneijder Cabau zelf van keuken tot toilet heeft ingericht en dat bestaat uit een restaurant (220 plaatsen, witte stoelen en tafeltjes) en een loungegedeelte (50 plaatsen op bankjes en poefs) met een cocktailbar.

De chefkok is opgeleid in Londen en heeft volgens het horecapaar een 'mooie staat van dienst'. Van de sushi blijft hij af, daarvoor is een aparte chef aangesteld.

Lees ook: De B.V. Humberto Tan draait op volle toeren

Palmbomen

XaXa (fonetisch: Tsa Tsa) als naam is een vondst die te danken is aan Xess Xava, het zoontje van het paar dat zichzelf vaak XaXa noemt. Zijn moeder heeft zich uitgesloofd als het gaat om de inrichting van het etablissement.

Zo heeft ze planten en palmbomen voor het restaurant gescoord en voor aan een van de muren heeft ze een reusachtige afbeelding van een Boeddha-hoofd uitgekozen.

Entertainment

De reguliere bezoekers krijgen elke dag genoeg entertainment voorgeschoteld. Het stel biedt avonden met jazz, flamenco, een wild latin night en tussen 0.30 en 02.00 uur 's nachts is er een dj.

Lees ook: Zo komt zanger en zakenman Jan Smit aan zijn miljoenen

Sieraden

Mocht u nu nog twijfelen: voor 'de complete XaXa-beleving' is er een winkeltje bij waar door Yolanthe ontworpen sieraden verkocht worden.

En voor wie op Ibiza een autootje huurt en koers zet naar Cala Tarida: zelf parkeren hoeft niet. Wes en Yo bieden valetparking. Natuurlijk.