Nieuws Actueel

In Utrecht hoef je de deur niet meer uit voor een ijsje

Een pizza bestellen is de normaalste zaak van de wereld, maar voor een ijsje hoef je sinds kort ook de deur niet meer uit. In Utrecht kan je steeds vaker schepijs thuis laten bezorgen, schrijft het AD.

Lisa Ruigrok 13 april 2016

Ijsje ijs

Roberto Gelato laat sinds maandag ijs bezorgen en IJssalon Vorst doet het nu bijna een maand. Al fietsend brengt bezorgdienst Deliveroo het schepijs van de Utrechtse ijssalons tot aan de voordeur of in het park. Dat lijkt deze zomer steeds populairder te worden. Ook Casa Italia (Utrecht-Oost) bezorgt ijs thuis.

Bij IJssalon Vorst bij het Wilhelminapark en Roberto Gelato in Wittevrouwen staan er rijen tot aan de straat als het mooi weer is. "Veel klanten vroegen uit nieuwsgierigheid of we ook thuisbezorgen", vertelt Carlina De Lorenzo van Roberto Gelato. "We wilden niet meer vervuiling veroorzaken en daarom kozen we voor de fietsende bezorger Deliveroo." Ook Jan Rudolf Westerveld van IJssalon Vorst dacht er zo over.

Grote bestellingenMaar voor een enkel bolletje fietst de bezorger niet op en neer met een koeltas op zijn rug: pas vanaf 15 euro wordt het ijs van IJssalon Vorst bij je thuis afgeleverd. "Het minimumbedrag maakt het voor sommige groepen onaantrekkelijk. Die kopen in de salon wel een bolletje van 1,10 euro", legt Westerveld uit.

Bij Vorst heb je keuze uit sinaasappel-munt, aardbei en nog 22 andere smaken. Roberto Gelato pakt het net wat anders aan en beperkt zich tot isolatiebakken van een halve en hele liter, waar vier van de elf smaken uit het vaste assortiment in passen. Voor een bak betaal je tussen de 7,50 en 15 euro.

Sociaal smeermiddelDe geschatte bezorgtijd bedraagt bij beide ijssalons rond de 40 minuten en er komt er 2,50 euro transactiekosten bij. "Waarschijnlijk neemt de populariteit toe als het barbecue- en parkseizoen begint, maar een ijsje halen blijft toch een sociaal smeermiddel en een gelegenheid om mensen uit de buurt tegen te komen. Daarom zal de groep die zelf een ijsje haalt verreweg het grootste blijven", meent Westerveld.

"Voor sommige klanten is de wandeling naar de ijssalon een uitje an sich. Zulke mensen blijven langskomen", meldt De Lorenzo.