Nieuws Actueel

Knipbeurt op de motor: Larense barbier komt met drive-in

Simone van Zwienen 8 februari 2016

Barbier rogier drive in laren motor knipbeurt kapper

Waarom afstappen als je je motor ook gewoon binnen kunt rijden voor een knip- of scheerbeurt? Barbier Rogier in Laren introduceerde zondag een heuse drive-in barbiershop, meldt het AD. De zaak wordt sindsdien overspoeld met aanvragen voor de knipbeurt in stijl.

Eigenaar van Barbier Rogier in Laren, Timo Smit (33), moet hard lachen om de ronkende motor in zijn kapperszaak. "Het is meer uit een geintje ontstaan. Met een biertje erbij hebben we dit verzonnen. Het begon met een chopper van een collega, die hier in de zaak te koop staat. Toen een maatje met een andere motor aan kwam zetten, hebben we hem naar binnen laten rijden."

ChopperDe ludieke actie moet niet al te serieus genomen worden. "Het was één keertje en er werd niet eens echt geknipt. De motor was veel te hoog. Zie dan ook nog maar eens 350 kilo in bedwang te houden tijdens het knippen. Op de chopper zou het wel kunnen. Al is het wel een beetje onhandig. Ook de 'we cut men only', is met een knipoog."

UitlaatgassenSmit heeft er wel degelijk over nagedacht om een drive-in te beginnen. "Maar als ik dit doorzet dan krijg ik waarschijnlijk de instanties achter me aan. Al die uitlaatgassen, dat mag van de Arbowet niet. We zitten er wel aan te denken om het een keer te doen voor een goed doel. Eenmalig dan."