Aangeboden door TransHeroes

Branded Content Logistiek en transport

TransHeroes: 'Het geheim achter ons succes in internationaal transport'

TransHeroes is een logistieke dienstverlener voor elke vorm van wegtransport, lucht- en zeevracht. In tijden van torenhoge transportprijzen biedt deze expediteur met een gloednieuw dashboard meerwaarde. CEO Edwin Asveld: „Iedere dag staan onze heroes klaar om jouw wegtransport, zeevracht of luchtvracht soepel te laten verlopen. Wij selecteren de juiste vervoerders bij het ladingaanbod en bieden volledige transparantie en inzicht in de status van het transport.”

Crissy Mulder 1 oktober 2022

Asveld is samen met zijn vrouw Kirsten eigenaar van TransHeroes, een logistieke dienstverlener waarvan de basis bij twee bedrijven ligt: Transport Team Salland uit Rijssen en BTA International uit Enschede. „BTA International was het bedrijf van mijn schoonvader. Zo ben ik, in 2005, het transport ingerold. In 2013 namen mijn vrouw en ik TTS over. Vanaf toen ging het snel. We voeren een nieuwe koers en genoten van organische groei. Inmiddels zijn wij, met een kleine vijftig man op kantoor en een jaaromzet van dik dertig miljoen, een redelijke speler aan het worden.” Het geheim van dit succes? “Wij benaderen de markt anders, moderner, dan onze concurrentie.”

De helden van de logistiek

Die ‘moderne benadering’ begint al bij de noemer: TransHeroes, een naam met een knipoog, zegt Asveld. „Wij zijn online bijzonder actief. Zo hebben we veel websites in de lucht die veel leads genereren. Vervolgens is het de kunst – en onze kracht – om die leads om te zetten in daadwerkelijke klanten die keer op keer bij ons terugkomen. Dat gebeurt alleen als wij de dingen netjes voor elkaar hebben: laden en lossen volgens afspraak. Dat is geen hogere wiskunde, maar regelen wij gewoon. Hier geldt: afspraak is afspraak. Dat past bij onze Twentse nuchterheid.”

‘’Mijn schoonvader zei: ‘Edwin, je gaat toch niet open en bloot al je tarieven online zetten? Dan kan iedereen ze zien!’ Waarop ik antwoorde: ‘Dát is nou juist de bedoeling.”

Edwin Asveld, CEO TransHeroes

Volgens Asveld signaleert TransHeroes kansen. Bijvoorbeeld op het vlak van communicatie en transparantie. „Zo merkten wij in 2018 op dat we enorm veel offerteaanvragen binnenkregen, waarop onze planners dagenlang dezelfde tarieven terugmailden. Dat moest toch efficiënter kunnen?” Op dat moment was er nog geen enkele transporteur of expediteur die open en bloot zijn prijzen blootgaf. Dus had Asveld er ook een discussie met zijn schoonvader over. „Hij zei: ‘Edwin, ja gaat toch niet open en bloot al je tarieven online zetten? Dan kan iedereen ze zien!’ Waarop ik antwoorde: ‘Dat is nou juist de bedoeling.’ Zo gezegd, zo gedaan en wat bleek? Klanten waarderen onze openheid en kiezen juist dankzij die transparantie voor ons.”

Een overzichtelijk TransPortal

Om de tarieven openbaar te kunnen maken, creëerde TransHeroes een slim portaal. Dat werd doorontwikkeld en het afgelopen jaar van een flinke ‘facelift’ voorzien. Vandaag de dag staat er een overzichtelijk TransPortal. Dit klantenportaal geeft de klant in één oogopslag inzage in de huidige status van de aangevraagde offertes en geboekte zendingen.

‘’De klant is middels track en trace én een livechat met de persoon die zijn transport in handen heeft, in full control is over al zijn logistieke stromingen”

Edwin Asveld, CEO TransHeroes

„Het grote voordeel van dit systeem is dat de klant, middels track en trace én een livechat met de persoon die zijn transport in handen heeft, in full control over al zijn logistieke stromingen. Daarnaast voorziet het dashboard de klant van actuele transportinformatie die mogelijk van invloed is op zijn huidige of toekomstige zendingen. Hierdoor is hij altijd up-to-date omtrent de huidige ontwikkelingen.”

Meer lading dan wielen om het weg te rijden

En dat is handig, zegt Asveld, want zeker nu is de internationale transportwereld aan ontwikkelingen onderhevig. „Ik zit al sinds 2005 in het transport, maar wat er nu gebeurt, heb ik nog nooit gezien. De capaciteit knijpt: er is meer lading dan dat er wielen zijn om het weg te rijden. Dat betekent dat de prijzen omhoog gaan. En dan heb ik het nog niet eens over de dieselprijzen.”

“Dankzij de selectie van de juiste vervoerder bij het ladingaanbod van de klant, drukken wij de kosten”

Edwin Asveld, CEO TransHeroes

Gelukkig profiteert TransHeroes op dit vlak van de kracht als expediteur. „Wij selecteren de juiste vervoerders bij het ladingaanbod van de klant. Dat maakt een wezenlijk verschil. Voorbeeldje: In februari lanceerde de Europese unie het ‘Mobility Package’, waardoor chauffeurs elke zes weken terug naar hun thuisland moeten. Dat heeft een gigantische impact op het wegtransport. Neem het traject Groot-Brittannië – Nederland, waarop veel Oost-Europese chauffeurs rijden. Zij kampen met grote prijsstijgingen omdat ze nu eens in de zes weken op-en-neer naar bijvoorbeeld Roemenië moeten rijden. Dat betekent een betaald retourtje van zo’n zes a zeven dagen. Als expediteur adviseren wij dan in sommige gevallen een Nederlandse chauffeur voor dat traject. Dat drukt gek genoeg de kosten.”

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met TransHeroes.

tracking pixel

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws