Actueel

Echtpaar Marc (51) en Marianne (54) runt 2 restaurants: ‘Dit concept leidt tot minder voedselverspilling’

Marc en Marianne Vissers uit Vught in hun nieuwe zaak bij-Albert met op de achtergrond Albert van Oostenrijk en aartshertogin Isabella. Marc en Marianne Vissers uit Vught in hun nieuwe zaak bij-Albert met op de achtergrond Albert van Oostenrijk en aartshertogin Isabella. Foto: Marc Bolsius
Marc en Marianne Vissers uit Vught in hun nieuwe zaak bij-Albert met op de achtergrond Albert van Oostenrijk en aartshertogin Isabella. Foto: Marc Bolsius
Leestijd 3 minuten
Lees verder onder de advertentie

Marc (51) en Marianne (54) Vissers zijn geboren en getogen Vughtenaren met een ondernemershart. ,,Het was altijd al mijn droom om een eigen restaurant te starten”, zegt Marc tegen het Brabants Dagblad. ,,Ik werk al van jongs af aan in de horeca en heb op veel plekken ervaring opgedaan. Van het restaurant van Cas Spijkers tot aan leuke bistro’s. Daarnaast heb ik ook veertien jaar voor de klas gestaan, bij De Rooi Pannen in Eindhoven.”

Een echte kans om zijn droom waar te maken, bleef echter uit. Er was altijd wel een hobbel die hij niet kon of wilde nemen. Tot 2022, toen hij en zijn vrouw op slag verliefd werden op een ruimte in markthal Het Fort. Dat is gevestigd op het zeventiende eeuwse Fort Isabella in Vught en later de Isabellakazerne.

In eerste instantie zou ik vooral achter de schermen helpen bij bij-Isabelle maar al snel was ik ook ‘voor’ bezig

Gasten kunnen eigen gerechten samenstellen

Hun restaurant bij-Isabelle maakt gebruik van het ‘Pin-On systeem’ en biedt gasten de mogelijkheid om hun eigen gerechten samen te stellen. ,,Zodat ze nog bewuster kiezen”, legt Marc uit. ,,Ze kiezen een basisgerecht (vlees, vis of vegetarisch) en kunnen dat combineren met verschillende supplementen (aardappelgerechten, salades, groenten en sauzen). Daar hebben we een speciaal servies voor laten ontwikkelen. Het hoofdbord blijft vrij voor het hoofdgerecht en daar ‘pinnen’ we de supplementen aan vast. Het concept leidt tot minder voedselverspilling en zo dragen onze gasten ook nog eens bij aan een beter milieu.”

Lees verder onder de advertentie

Lees ook: David en Storm verkopen in jaar tijd 250.000 kopjes thee: ‘De markt is klaar voor Teazie’

Marianne ontdekte eigenlijk de afgelopen jaren pas hoe leuk werken in de horeca is. ,,Ik had mijn eigen bedrijf Visconnect en was secretaresse. Dat bedrijf staat nu in de ijskast. In eerste instantie zou ik vooral achter de schermen helpen bij bij-Isabelle maar al snel was ik ook ‘voor’ bezig. Dat was even wennen, maar bevalt heel goed.”

Eigen zaak: bij-Albert

En smaakte zelfs naar meer. Recent volgde bij-Albert. Marc: ,,bij-Isabelle is mijn kindje, Marianne en onze dochter Noor (19) runnen voornamelijk bij-Albert. We kregen voor het restaurant namelijk verzoeken van grote groepen om te eten, voor condoleances of om te vergaderen, maar daar is ‘bij-Isabelle’ met 46 stoelen eigenlijk niet geschikt voor. Omdat er nog een ruimte vrij was op het terrein, hebben we besloten bij-Albert te openen waar dat wel allemaal mogelijk is.”

Lees verder onder de advertentie

Marianne: ,,Het was even spannend of de verbouwing van het pand op tijd klaar zou zijn, maar het is gelukt. We zijn nu zes weken open en het was een gekkenhuis in december. Alles wat ik had gedacht er te doen, hebben we al gedaan. Van een condoleance tot vergaderingen, netwerkborrels, een walking dinner, veertigjarige bruiloft en een feest van een oma die 80 werd. We voelen ons nog een beetje pioniers, maar het is zo ontzettend leuk om te doen.”

Lees ook: Innoveren en efficiënter werken: ‘Eind van het jaar lopende robots in horeca’

Marc: ,,Een eigen zaak geeft zo’n boost en energie, dan is het helemaal niet erg dat je tachtig tot honderd uur in de week moet werken. Zeker niet als mensen tevreden naar huis gaan en zeggen dat het hier voelt alsof ze bij ons thuis zijn. Dan hebben we ons doel bereikt.”

Lees verder onder de advertentie
Bij-Albert biedt ruimte aan grote groepen om te eten, maar bijvoorbeeld ook voor condoleances of om te vergaderen. Voor maximaal 120 personen. En er is nog een ruimte voor maximaal 12 personen. Foto: Marc Bolsius
Bij-Albert biedt ruimte aan grote groepen om te eten, maar bijvoorbeeld ook voor condoleances of om te vergaderen. Voor maximaal 120 personen. En er is nog een ruimte voor maximaal 12 personen. Foto: Marc Bolsius