Nieuws Actueel

Modemerk Scotch & Soda maakt doorstart na overname

Het Nederlandse modemerk Scotch & Soda maakt een doorstart. Het failliet gegane bedrijf wordt overgenomen door Bluestar Alliance, een Amerikaanse onderneming die diverse modemerken bezit zoals sportmerk Hurley. Volgens curator Jasper Berkenbosch behoudt "een vrij grote groep werknemers" hun baan. Scotch & Soda zal door de overname in "geselecteerde markten" actief blijven, waaronder Nederland.

ANP 27 maart 2023

Doorstart scotch soda bluestar alliance

De Nederlandse tak van Scotch & Soda ging vorige week failliet. De buitenlandse winkels werden daardoor niet geraakt, maar volgens curator Berkenbosch konden de twee niet zonder elkaar. Hij was dan ook op zoek naar een partij die interesse had in beide kanten van het bedrijf. In Nederland telt Scotch & Soda circa dertig zaken en achthonderd medewerkers, wereldwijd gaat het om ongeveer 260 winkels en zo'n tweeduizend werknemers. Verder wordt de kleding van het merk in zo'n 7000 winkels wereldwijd verkocht.

Lees ook: Scotch & Soda vraagt faillissement aan voor Nederland, toekomst buitenlandse winkels ook onzeker

Berkenbosch noemt Scotch & Soda een "echt Amsterdams merk", waarvan de kleding volgens hem ook in Amsterdam zelf wordt ontworpen. Blue Star Alliance wil daar niet aan tornen. "Scotch & Soda is een chique, eigentijds lifestylemerk dat staat voor de vrije geest van Amsterdam en ook als zodanig wordt herkend door consumenten overal ter wereld", aldus operationeel directeur Ralph Gindi van het Amerikaanse bedrijf.

Pas als de overname is afgerond zal Bluestar definitief bepalen in welke markten Scotch & Soda actief blijft, Dan zal ook pas duidelijk worden hoeveel banen er zullen verdwijnen en waar.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws