Nieuws Actueel

Nijverdal steunt winkeliers met motie gratis parkeren

De parkeerautomaten in het centrum van Nijverdal blijven nog even staan, maar worden in de loop van woensdag 30 november allemaal met een kap afgedekt. Want vanaf 1 december kunnen automobilisten gratis parkeren op straat, meldt de Tubantia.

Van onze redactie 15 november 2016

Parkeren Thinkstock1065

De motie van de Hellendoornse politiek is bedoeld als steuntje in de rug voor de Nijverdalse winkeliers voor wie december de belangrijkste maand is. De gemeente roept mensen die in het centrum werken op hun auto zoveel mogelijk neer te zetten op de grote parkeerterreinen aan de rand van het centrum. Op die manier blijven zoveel mogelijk parkeerplaatsen in de dorpskom vrij voor het winkelend publiek.

Gedeeltelijke opheffing

In de ondergrondse parkeergarage blijft betaald parkeren wel van kracht en in de blauwe zones moet nog steeds een schijf voor de ruiten worden neergelegd. Het opschorten van betaald parkeren is het gevolg van een aangenomen motie tijdens de begrotingsvergadering. Hiermee loopt de gemeenteraad vooruit op de verwachte afschaffing van betaald parkeren per 1 januari.