Nieuws Actueel

Oceanwide Expeditions bouwt aan Visserijkade in Vlissingen

Oceanwide Expeditions en Marine Services groepeert zich in een nieuw kantoorpand aan de Visserijkade in Vlissingen. De werknemers van het bedrijf in poolexpedities zitten nu nog verspreid over diverse panden aan het Bellamypark en het Witte Huis aan de Prins Hendrikweg, meldt de PZC.

Claudia Sondervan 7 november 2016

Havenvlissingen

Uitzendbureau voor scheepspersoneel en offshore gas, olie en wind Oceanwide Crew blijft in het hoofdkantoor aan het Bellamypark. Medio 2017 moet het nieuwe kantoor er staan. Daar komt plaats voor dertig medewerkers. Het oude pand op de kade is kort geleden gesloopt en de grond, die plaatselijk zwaar vervuild bleek, is gesaneerd.

Bodemonderzoek

"Die sanering zat even tegen, We hadden er eigenlijk einde dit jaar al willen zitten", zegt directielid Mark van der Hulst. De bouw wacht nu op het bodemonderzoek naar munitie en bommen, dat de gemeente Vlissingen voorbereidt. De nieuwbouw komt naast de winterligplaats van één van de vier cruiseschepen van de rederij, de driemastschoener Rembrandt van Rijn. De tweemastschoener Noorderlicht vaart in het noordelijk poolgebied, de cruiseschepen Plancius en Ortelius varen in het Antarctisch gebied.

De verhuizing betekent wel dat de gemeente weer zonder huurder zit voor het Witte Huis.