Nieuws Actueel

Broers scoren met restaurant Oude Post in voormalig postkantoor

Robert en Frank Bregman vertellen in De Gelderlander over de eerste vijf jaar in hun restaurant Oude Post in Renkum.

Kees Jansen | Foto: Marina Popova 13 januari 2017

Oude post restaurant marina popova

Al sinds hun jeugd weten de broers Robert en Frank Bregman dat ze voor hun 30ste samen een restaurant zouden runnen. Dat is gelukt en het gaat ook nog eens goed met restaurant Oude Post, dat vijf jaar bestaat.

Postkantoor

Robert Bregman (34) heeft al duizenden keren aan gasten van restaurant Oude Post in Renkum verteld dat zijn vader vroeger directeur was van het postkantoor. En dat zijn oude kantoor nu de keuken is waar zijn broer Frank (32) kookt. Maar het verhaal verveelt hem nog lang niet. "Ik vertel het met een goed gevoel en het geeft de gasten meteen ook een warm gevoel. We hebben hier als jongens heel wat kattenkwaad uitgehaald."

Vijf jaar

Nu draaien de twee broers er precies vijf jaar hun restaurant. Speciaal voor die gelegenheid zijn de gerechten uit de eerste maand na de opening, eind 2011, opnieuw op de kaart gezet, maar dan net even anders.

Nieuw jasje

Frank: "Het zijn gerechten met dezelfde hoofdingrediënten, maar in een nieuw jasje gestoken. Je kunt de groei zien. Het is in die vijf jaar steeds beter geworden. We vinden het leuk om dat op deze manier te laten zien."

Oud Sluis

De beide broers werken al sinds hun zeventiende en negentiende in de horeca. Frank, de jongste, kookte in verschillende sterrenrestaurants, waaronder in Oud Sluis, destijds van topkok Sergio Herman. Dat niveau is in Renkum onhaalbaar. "Dat kan ook niet anders, want daar stonden we met achttien man in de keuken, hier met z'n tweeën. En de gerechten zijn daar ook vier keer zo duur. Maar ik heb daar heel veel geleerd."

Bib Gourmand

Toch is de waardering voor de culinaire kwaliteiten van het Renkumse restaurant groot. Het heeft al vier jaar een Bib Gourmand van Michelin en schopte het vijf keer tot de Lekker 500. Een Bib Gourmand is een erkenning voor restaurants met een driegangenmenu voor maximaal 37 euro. Ook won het restaurant de Smaakvolgers Award op Smaakvol Arnhem in 2015.

Te koop

Als sinds hun late jeugd wensten de broers dat ze voor hun dertigste samen een restaurant zouden runnen. Dat gebeurde toen de vorige eigenaar in 2011 zijn restaurant te koop aanbod. Het oude postkantoor had in 2001 zijn functie verloren.

Fietsroute

"Het loopt steeds beter", zegt Robert. "We krijgen nu langzaam ook meer mensen voor de lunch. Vooral de laatste zomer was het heel druk. Je kunt merken dat de toeristische fietsroute door de Dorpsstraat komt, dat levert ons extra gasten op. Voor die tijd lag die route net om het dorp heen. En we hebben ook kaartjes neergelegd bij de Fletcherhotels in Wageningen en Doorwerth. Mensen ervaren dat het eten hier goed is. Mond-tot-mondreclame werkt het beste. En wie tevreden is, komt terug."

Louis Vuitton

Ook voetbalclubs weten de weg naar Oude Post te vinden. Robert: "We hebben Ajax hier gehad, Feyenoord, PEC Zwolle en Vitesse ook. Wordt er 's middags gebeld dat er 's avond 22 mensen komen. Voetballers, begeleiders, blonde spelersvrouwen, dure auto's om het restaurant, Louis Vuitton-tasjes. Leuk natuurlijk, maar elke gast is even belangrijk. We moeten elke dag ons best doen."

Blij gevoel

Frank knikt. ,,In de horeca is het elk moment presteren. Mensen betalen een hoop geld voor het eten, dan moet het goed zijn. Dat vind ik heel belangrijk. Als ik ergens eet, wil ik ook dat het lekker is. Als mensen met een blij gevoel naar huis gaan, zijn wij ook blij."