Nieuws Actueel

Online supermarkt Picnic verdubbelt de capaciteit

Online supermarkt Picnic verdubbelt de capaciteit en zal vanaf maandag elke dag aan de deur komen in Amersfoort, Leusden, Soest en Almere. Sinds de start werden drie keer per week de boodschappen gratis thuisbezorgd. Gezien de enorme interesse verdubbelt Picnic dit nu naar zes keer per week. Het bedrijf verwacht hiermee nog meer klanten aan zich te kunnen binden.

De Ondernemer 20 september 2016

Picnic uitbreiding online supermarkt amersfoort

Medeoprichter Joris Beckers: “Picnic komt met deze stap elke dag aan de deur in Amersfoort, Leusden en Soest. Daarmee breiden we onze service verder uit en kunnen zo nog meer mensen blij maken.”

15.000 huishoudens

Picnic is sinds september vorig jaar actief in Amersfoort, Leusden en Soest en heeft in alle wijken klanten die van de gratis thuisbezorging gebruik maken. Recent startte Picnic ook in Utrecht en Almere. Ruim 15.000 huishoudens hebben inmiddels boodschappen gedaan bij de online supermarkt. De vrolijke elektrische wagentjes zijn inmiddels een vertrouwd onderdeel van het straatbeeld.

Dagelijkse bezorging

Verdubbeling van de capaciteit van Picnic heeft, vanwege het elektrisch rijden, geen negatieve gevolgen voor het milieu. Klanten van Picnic hebben vanaf het begin meegedacht met het concept. Het is een wens van veel klanten dat Picnic iedere dag levert, zodat ze nooit meer naar de supermarkt hoeven. Een deel van de klanten bestelt al twee keer per week en deze groep zal met de nieuwe opzet van dagelijkse bezorging gaan groeien.

Nieuwe distributiemethode

In stilte heeft Picnic drie jaar lang met een team van 30 specialisten gewerkt aan een nieuwe distributiemethode, waarmee ze in staat is de boodschappen zonder onnodige tussenschakels in de wijk rond te brengen. De klant kiest zelf welke rit het beste uitkomt en weet tot op een half uur precies hoe laat de bezorging zal plaatsvinden. Doordat de kosten van deze nieuwe manier van distributie zo laag zijn, kunnen de prijzen voor de boodschappen laag zijn en is de bezorging gratis.

Gerelateerde artikelen:

Picnic breidt uit naar AlmerePicnic bezorgt boodschappen bij jouw tentPicnic is onderdeel van milieu-initiatief