Nieuws Actueel

Polen ziet geen tekenen van sabotage bij lek olieleiding Droezjba

Polen denkt niet dat er bij de lek in de olieleiding Droezjba, die olie vervoert vanuit Rusland naar Europa, sprake is van sabotage. Dat heeft een Poolse topfunctionaris voor energieveiligheid gezegd tegen persbureau Reuters. De reparaties aan de pijpleiding zijn inmiddels begonnen.

ANP 13 oktober 2022

ANP131022246 1

"Alles wijst op natuurlijke oorzaken: materiaalmoeheid. Natuurlijk zal het gebroken gedeelte in Polen worden onderzocht. Dus op dit moment hebben we geen informatie die op sabotage zou kunnen wijzen", zei Mateusz Berger, de hoogste Poolse functionaris voor strategische energie-infrastructuur.

De Poolse pijpleidingexploitant Pern ontdekte het lek eerder deze week. Het bedrijf streeft ernaar zo snel mogelijk olie naar Duitsland op "volledig niveau" te pompen.

Vermoedens van een mogelijke sabotageactie zorgden voor veel onrust op de energiemarkten. Eerder waren er lekken bij de belangrijke gaspijpleidingen Nord Stream 1 en 2 die lopen tussen Rusland en Duitsland in de Oostzee. Er zijn sterke vermoedens van sabotage van Nord Stream. Bij die pijplijnen kwamen door de lekken grote hoeveelheden gas vrij.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws