Nieuws Actueel

Poll: 47% onderneemt duurzaam vanwege milieu

Is duurzaamheid flauwekul of onmisbaar? De meningen zijn verdeeld, niet in het minst onder bloggers van DeOndernemer.nl.

DeOndernemer | Foto: Pixabay 17 augustus 2016

Survey

De meningen over het onderwerp lopen nogal uiteen. Zo vindt onze gastblogger Peter van der Wijk dat ‘bedrijven er niet zijn om duurzaam te zijn’. In zijn blog schrijft hij dat bedrijven er zijn om winst te maken, en dat duurzaamheid geen enkele rol speelt bij de aankoopbeslissing voor een stofzuiger, pannenset of smartphone. En: “Hoogstens ietsiepietsie meer bij die voor een auto.”

TeslaPaul Veger pleit in zijn blog juist vóór de overgang naar een duurzame economie. Als voorbeeld noemt hij Tesla, voorloper in het elektrisch rijden. Zo schrijft hij: “Ik denk dat er meer dan ooit behoefte is aan mensen en bedrijven die het goede voorbeeld durven te geven als het gaat om duurzaamheid. Die zich niet laten beïnvloeden door lobbyisme van de fossiele brandstofindustrie of vastgeroeste conventies.”

PollWij plaatsten een poll op onze website en vroegen of jullie aan duurzaam ondernemen doen, en zoja, wat de beweegredenen daarvoor zijn. De uitslag? 16 procent geeft aan duurzaam te ondernemen ‘omdat de klant erom vraagt’, 47 procent ‘omdat men om het milieu geeft’ en 11 procent ‘omdat je straks niet zonder kunt’.

Toch zijn er ook stemmers die aangeven niet duurzaam te ondernemen. 21 procent noemt het ‘niet relevant voor zijn sector’ en nog eens 5 procent geeft aan best duurzaam te willen zijn ‘maar niet weet hoe’.

Onze nieuwe poll gaat over modelovereenkomsten. Vergeet niet te stemmen!