Nieuws Recreatie en toerisme

Coronaproof een dag weg: deze vier jonge ondernemers scoren met Verrasdag.nl

Net nadat de coronacrisis uitbreekt een onderneming beginnen; het klinkt niet als iets vanzelfsprekends. Toch zijn er vier jonge ondernemers die het gedaan hebben. Matthijs van Wijngaarden (23), Nevin van den Berg (21), Jasper de Boer (19) en Hidde Blom (23) lanceerden de website Verrasdag.nl.

Roos van Bijnen (AD) 28 september 2020

Jonge ondernemers uitbraak coronacrisis

De vier jonge ondernemers achter Verrasdag.nl: Matthijs, Nevin, Hidde en Jasper (v.l.n.r.).

Het idee van hun eigen bedrijf begon - ze liegen niet - in de McDonald's, schrijft AD. Terwijl ze hun shifts draaiden tussen de hamburgers en frietjes, dachten ze: waarom beginnen we niet iets voor onszelf? Een paar weken later was hun website in de lucht.

Ook in tijden van een pandemie genoeg te doen

De vrienden doen allemaal een andere studie, maar delen een gezamenlijke passie voor ondernemen. ,,We wisten dat we iéts wilden beginnen, maar twijfelden wat dat dan moest zijn", vertelt Nevin. ,,Het klinkt misschien gek, maar toen corona uitbrak kregen we ineens een idee. We zagen veel mensen zich enorm vervelen, omdat ze er niet op uit konden. Terwijl wij dachten: er is nog zó veel te doen wat ook in tijden van een pandemie door kan gaan."

Lees ook: Jonge ondernemers Yasin (11) en Soufian (9) scoren met mondkapjes

Zo bedachten ze om met behulp van een zelfgebouwde website dagjes weg te gaan verzorgen. Maar wel met een twist: wie bij hen zo'n uitje boekt, weet van tevoren niet wat hij of zij gaat doen. ,,We wilden ons heel bewust onderscheiden", zegt Matthijs. ,,Er zijn best veel van die cadeaukaarten verkrijgbaar, maar daar zit het verrassingselement niet in. Bij ons blijft het tot het laatste moment geheim wat en waar je iets gaat doen."

Zo werkt Verrasdag.nl

Hidde legt uit: ,,Op de site kun je voor meerdere opties kiezen. Je kunt voor een enkele verrassingsactiviteit gaan, maar daar kunnen ook een diner of een overnachting aan worden toegevoegd. Vervolgens mag je je interesses invullen: bijvoorbeeld sport, muziek of entertainment. En je geeft aan hoe ver je voor je verrassing zou willen reizen."

"Mensen hebben door corona even geen inspiratie om iets leuks te bedenken. Wij springen in dat gat"

Hidde Blom, medeoprichter Verrasdag.nl

Zodra je dat hebt ingevuld, gaan de mannen voor je aan het werk. ,,En nee, dan zoeken we niet het geijkte uitstapje naar de Efteling voor je uit", lacht Matthijs. Jasper knikt. ,,Wij verzinnen een activiteit waar je zelf niet zo snel aan zou denken. Als je ergens écht geen zin in hebt, kun je dat uiteraard aangeven. Maar verder moet je je zoveel mogelijk laten verrassen."

Bekendmaking van daginvulling komt via audiobericht op WhatsApp

Op de dag waarop je verrassing in vervulling gaat, krijg je 's morgens een persoonlijk audiobericht via WhatsApp. ,,Daarin vertelt een van ons waar je heen gaat en wat je exact gaat doen", legt Nevin uit. ,,We hopen dat het op die manier een ervaring wordt, dat mensen al uitkijken naar wat er mogelijk gaat gebeuren. Dat zou ontzettend leuk zijn."

Lees ook: Generatie met lef: waarom het aantal jonge ondernemers blijft groeien

'Verrasdag is voor iedereen geschikt'

Het is als een surpriseparty voor jezelf of een ander. ,,Zo kun je het inderdaad zien", zegt Matthijs. ,,Ik ga natuurlijk niet verklappen wat we in petto hebben, maar ik kan wel zeggen dat iedereen bij Verrasdag welkom is. We verzinnen echt niet alleen iets voor twintigers, maar ook voor gezinnen, opa's en oma's met hun kleinkinderen, bedrijven die een uitje zoeken of mensen die een avontuurlijke date willen."

Hoewel ze pas in augustus zijn gestart, loopt het al 'vrij aardig'. ,,Misschien omdat mensen zin hebben in een uitje", vertelt Hidde. ,,En omdat ze zelf door corona even geen inspiratie hebben iets leuks te bedenken. Wij springen in dat gat. Wij kunnen een superleuke dag voor je uitzetten en boeken. En dat blijft ook na corona leuk."

Lees ook: Jonge ondernemers achter handdesinfectiezuilen mét elleboogdispenser

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.