Nieuws Retail

Zijn winkel dicht en weer open, Dylan (20) laat zich niet kisten door corona

Uit cijfers van de KVK blijkt dat ondanks de pandemie vorig jaar meer mensen een bedrijf zijn begonnen dan in 2019. Tegelijkertijd stopten ook meer ondernemers ermee. De jonge ondernemer Dylan de Ruiter (20) maakte beide mee.

Frank Balkenende (AD) 25 januari 2021

Dylan de Ruiter ondernemer meubelzaak Vlissingen corona pandemie

Dylan de Ruiter moest zijn winkel sluiten, maar opende kort erna een nieuwe meubelzaak. Foto: Lex de Meester/AD.

,,Ik sloot een winkel, maar opende kort erna een meubelzaak. Er komt binnenkort ook een nieuwe showroom bij", aldus de 20-jarige Dylan de Ruiter in het AD. De ondernemer uit Vlissingen is een rasverkoper. Niet verbazingwekkend, want ondernemen is hem met de paplepel ingegoten. Zijn vader drijft een groot elektronicaherstelbedrijf in de buurt.

Dat Dylan is gemaakt voor de praktijk merkte hij al in de schoolbanken. ,,Ik had marketing en communicatie mbo4 afgerond en heb daarna nog twee maanden verder gestudeerd, maar het ondernemersbloed kriebelde. Die studie boeide me ook niet echt. Geholpen door vrienden die al in deze business werkzaam zijn, heb ik toen mijn eerste winkel in meubels en woonaccessoires geopend.”

Binnenstad veranderde in een spookstad

Blizz-Living, zoals zijn winkel werd gedoopt, kende een vliegende start. ,,We verkochten echt leuk. We hadden twee banken staan, die vaak werden besteld. Tja, en toen kwam de coronacrisis. Tijdens de lockdown veranderde de binnenstad van Goes in een spookstad. Er was geen kip op straat. Zonde, want we waren zo goed begonnen. Uiteindelijk heb ik besloten de winkel tijdelijk te sluiten.”

Dylan gaat echter niet zitten kniezen. ,,Ik dacht: Ik moet vooruit. Juist nu moet ik investeren zodat ik sterk sta als de crisis achter de rug is. Zo ontstond het idee voor OutletVL, een online winkel voor goedkope, maar kwalitatief goede meubelen. Onze prijzen zijn laag omdat we weinig bedrijfskosten hebben en slim inkopen. Ik vond een geschikte plek in het voormalige pand van een meubelzaak. Daar bieden we alles voor woninginrichting. Van banken, tafels, bedden tot schilderijlijsten.”

"Ik dacht: Ik moet vooruit. Juist nu moet ik investeren zodat ik sterk sta als de crisis achter de rug is"

Dylan de Ruiter

Snelheid en service zijn cruciaal

OutletVL loopt als een trein. ,,Mensen kunnen niet op vakantie, dus steken ze geld in hun huis. De verkopen gaan goed, we mogen niet klagen. We hebben een aantal vakantiewoningen mogen inrichten. Zelfs eentje in Duitsland. Nu moet ik wel zeggen dat ik het groot aanpak. Ik wil zoveel mogelijk op voorraad hebben, zodat ik snel kan leveren. Het liefst dezelfde dag nog. Snelheid en service zijn cruciaal in deze branche. Dus boxsprings bestel ik per zeecontainer. Laatst heb ik er zes uit Turkije laten komen. Dat zijn in totaal 240 boxsprings.”

In crisistijd wachten ondernemers vaak af. Dylan denkt dat het beter is gas te geven. ,,Ik koop juist meer in. En ik breid het bedrijf binnenkort uit met een showroom in Goes. Dat is mogelijk omdat mijn vader en oom dat bedrijfspand hebben gekocht. Door die steun heb ik niet met bankfinanciering te maken.”

Lees ook: Generatie met lef: waarom het aantal jonge ondernemers blijft groeien

Luxe showroom met drankje

De jonge ondernemer kiest bewust voor een pand op bedrijventerrein Poel II. De meubelboulevard aan de Marconistraat vindt hij ‘te saai’. ,,Het wordt een luxe showroom waar we de klant ook een drankje gaan aanbieden. Klanten kunnen er proefzitten en vervolgens via de webshop bestellen. Ik ga er nu vol voor zodat ik straks met een voorsprong uit de crisis kom. Het is hard werken, maar ik wil gewoon de beste worden in de meubelverkoop.”

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.