Nieuws Actueel
Rotterdam valt voor de stuntprijzen van Bregje
Voor een voordelige vaste prijs eten: het kan bij Proeflokaal Bregje aan de Entrepothaven. Het bevalt Rotterdammers blijkbaar prima, aldus het AD. ,,Sinds de opening draaien we enorm goed.''

Aan een idyllisch plekje langs het water in Rotterdam-Zuid vonden de eigenaren van Proeflokaal Bregje de goede plek voor hun restaurant. Na onder meer Breda, Leiden, Woerden en Haastrecht, werd het nu tijd voor een zaak in Rotterdam.
,,Het is lastig om zo'n groot oppervlak op een leuke en strategische plek in Rotterdam te vinden, maar het is ons gelukt'', vertelt mede-eigenaar Arnout Noppen. De man die al leiding geeft aan een filiaal van de keten in Breda en binnenkort ook in Oisterwijk, is maar wat blij met een zaak aan de Entrepothaven: ,,Ik vind het echt een pareltje.''
Proeflokaal Bregje is een franchise restaurantketen uit de koker van Roland Hogenelst, de bedenker van tapasrestaurant La Cubanita. ,,Hij zat al lang te broeden op een nieuw concept. Dat is dus Bregje geworden. Hij wilde geen tapas meer, maar totaal iets anders. Stunten met prijzen, zodat mensen bijna niet geloven dat het bestaat. Nou, dat is goed gelukt'', concludeert Noppen.
45 zakenEen menu van drie gangen kost van maandag tot en met woensdag 12,50 euro en op de overige dagen 14,50 euro. De drankjes komen daar nog wel bij. De prijzen kunnen zo laag gehouden worden omdat er groot wordt ingekocht, namelijk voor de 45 zaken van La Cubanita en Proeflokaal Bregje tegelijk. ,,Maar eerlijk is eerlijk, we verdienen meer aan de drankjes dan aan het eten.''
Dat de prijzen zo laag liggen is voor de ondernemers geen vrijbrief om van de bediening een potje te maken. Noppen: ,,Ik bemoei me vooral met de grote lijnen, maar ik heb goede mensen die ervoor zorgen dat de bediening soepel loopt.''
Mede-eigenares Miriam van den Bent vult hem aan: ,,We gaan zeker voor topservice en kwaliteit, want anders krijg je een zaak met 130 zitplaatsen niet vol. Het is met het personeel nu nog even wennen, maar het gaat elke dag beter.''
Ook het eten moet aan een goede standaard voldoen. ,,Bij elk Proeflokaal Bregje moet de smaak van de gerechten precies hetzelfde zijn. Het menu passen we rond oktober en mei aan en dan krijgen alle koks een cursus en een kookboek. Aan zelfstandig werkende koks hebben we dus hier niet zoveel'', grapt Noppen.
PlaatjeDe belangrijkste vraag is natuurlijk: Wie is Bregje? ,,Ooit heeft Bregje in een filiaal van La Cubanita gewerkt. Qua uiterlijk was het een plaatje. Toen heeft Roland Hogenelst tegen haar gezegd dat wanneer hij een nieuw concept zou bedenken, hij het naar haar zou vernoemen. We dachten dat het een grap was, maar hij heeft het nog gedaan ook.''