Nieuws Actueel

Situatie Sent 'ronduit zorgelijk'

Te weinig deelnemers en niet genoeg geld. Re-integratiebedrijf uit Babberich sluit mogelijk over enkele weken, meldt De Gelderlander.

Van onze redactie 16 maart 2016

Sent failliet

De toekomst ziet er allesbehalve zonnig uit voor stichting Sent in Babberich. De kans is levensgroot dat directeur Pieter Bisselink de deuren van zijn re-integratiebedrijf eind maart voorgoed achter zich dichttrekt. Dit zegt Bart Jan Krouwel, voorzitter van stichting Sent. Krouwel is sinds januari betrokken bij de onderneming die zich inspant om werklozen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer aan een betaalde baan te helpen.

De werkzoekenden zitten in de kaartenbakken van de sociale diensten van de gemeenten Doesburg, Doetinchem, Duiven, Montferland, Rijnwaarden, Westervoort en Zevenaar. Ze werken drie tot hooguit zes maanden bij Sent en verrichten onder meer inpakwerk. Bisselink hoeft hen niet te betalen; de medewerkers behouden hun uitkering. Wat Bisselink wel doet, is zijn netwerk aanboren om zijn tijdelijke krachten aan betaald werk te helpen.

ZorgelijkNaar Krouwels zeggen is de situatie 'ronduit zorgelijk'. "Niet alleen de subsidie bepaalt het voortbestaan van de stichting. We hebben ook gemerkt dat het aantal deelnemers na de jaarwisseling drastisch is afgenomen. Het zijn er minder dan de helft van de 51 die we vorig jaar hielpen, en dat zijn er te weinig om een gezond bedrijf te krijgen."

Krouwel wil een gesprek met de zeven deelnemende gemeenten om te zien hoe het aantal cliënten omhoog kan worden gebracht. Sent stopt als er eind maart geen oplossing is, aldus de stichtingsvoorzitter.

JaarwisselingAanvankelijk wilde Bisselink al rond de jaarwisseling stoppen. Maar hij hoopte voor eind maart een subsidieverstrekker te vinden die zijn formule omarmt en 200.000 euro in Sent wil steken.

Bisselink begon in 2013 met Sent. Hij streek neer op bedrijvenpark Transito en stak twee ton eigen kapitaal in zijn bedrijf.