Nieuws Actueel

Sneeuwwitje en condoompak 'hot' in Deventer

Het feest der zotten barst dit weekeinde in de regio Deventer los. Feestwinkel Confetti aan de Grote Overstraat beleeft gouden tijden. Jill Gerritsen, die met haar man de winkel runt, geeft aan welke outfits populair zijn.

Rudi Hofman 3 februari 2016

Carnavaldeventer

DEVENTER - Ze heeft wel eens eenvoudiger vragen moeten beantwoorden dan welke carnavalspakken dit jaar 'hot' zijn en welke 'not', maar Jill Gerritsen waagt dinsdag in Feestwinkel Confetti toch een dappere poging.SWAT,,Het is echt heel breed wat we aan kostuums verkopen. Bij de dames zijn bijvoorbeeld de Sneeuwwitje-outfits niet aan te slepen en de Swat-jurkjes (Swat is de afkorting van een speciaal politieteam in de VS, red.) met pet zijn ook gewild. Bij de heren doen fantasiekostuums zoals een scheetzak, een wc-rol en de condoomman het goed. En ook de kostuums met stropdassen en een motief variërend van baksteen tot een blauwe lucht met wolken lopen prima.''

Emoticons-pakkenOnder beide geslachten vinden dit jaar onder meer de emoticons-pakken (smiley's) gretig aftrek, terwijl de verkoop van de zogeheten Morphsuits achterblijft vergeleken bij vorig jaar. Dit zijn pakken die aanvoelen als een tweede huid en waarbij het gezicht volledig bedekt is. Een ander voorbeeld van een minder populaire outfit is het fanfarekostuum, aldus Gerritsen.