Nieuws Actueel

Tholen wil banen, geen robots

Bedrijven die zich op Tholen willen vestigen, moeten noemenswaardige werkgelegenheid bieden. ,,We verkopen geen grond aan bedrijven die alleen met robots aan de slag gaan'', stelt wethouder Frank Hommel in de PZC.

Rob Paardekam 12 april 2017

Robotisering2

Tijdens de vergadering van de commissie ruimte vertelde Hommel dat onlangs al een paar ondernemingen zijn doorverwezen, omdat ze toekomstige panden op bedrijventerrein Welgelegen enkel wilden gaan gebruiken voor opslag. Hij gaf toe dat de gemeente alleen in het begin zo sturend te werk kan gaan. ,,We kunnen niet afdwingen dat bedrijven hun werknemers nooit zullen vervangen door robots.'' Desondanks probeert de gemeente er volgens hem alert op te zijn dat ondernemingen langdurig voor werkgelegenheid gaan zorgen.

Hommel liet verder weten dat na de zomer met de ondernemers gepraat gaat worden over een naamsverandering van het Thoolse bedrijventerrein. In een nota werd onlangs de naam 'Businesspark A4 Tholen' voorgesteld, om de gunstige ligging, vlakbij de snelweg, te benadrukken. ,,Maar het kan ook nog best iets anders worden'', aldus de wethouder. Op een vraag hoe het staat met de komst van Compakboard wilde hij niet al te diep ingaan. Al enkele jaren gaan er geluiden dat de producent van agrovezelplaten een grote vestiging wil bouwen op Tholen.

We kunnen niet afdwingen dat bedrijven hun werknemers nooit zullen vervangen door robots

Frank Hommel, wethouder Tholen