Een Thais, Chinees, Vietnamees restaurant met soms uitstapjes naar andere delen van Azië. "Onze Thaise koks maken de Thaise gerechten en de Chinese koks de Chinese", zegt Jaspers. De tweede locatie huist waar voorheen restaurant Mercat zat. "Men at blijkbaar geen tapas in de winter", zegt Van der Leden.Kleurrijk behang Maar oriëntaals eten ze wel: "Peking Bao is de ultieme favoriet." Een baobroodje met pekingeend, hoisinsaus, bosui en wasabimayonaise (5,50 euro). Deze kun je wegspoelen met Happyhappyjoyjoy-bier met citroengras, gember en kaneel (5,50 euro). Kleurrijk posterbehang, lampionnen en Chinese uithangborden sieren de zaak.Honderd parasols Een deel van het interieur is zelfs uit Azië gehaald. "De douane hield me wel even aan met mijn honderd parasols", zegt Jaspers. Hij hoopt nog meer locaties te kunnen openen. "Misschien op de Wallen en de Zuidas." Maar eerst wil hij de keukens op hetzelfde niveau krijgen. "De curry van Oost moet net zo lekker zijn als die in West." Het eerste filiaal kwam in opspraak toen buurtbewoners klaagden over de afzuiginstallatie. Bij dit filiaal verwachten ze geen problemen.
Tweede vestiging Julius Jaspers' Happyhappyjoyjoy
Geschreven door: Redactie De Ondernemer
Leestijd 1 minuut •
Ondernemersduo Julius Jaspers (53) en Bert van der Leden (67) waren samen in Hongkong toen ze geïnspireerd raakten door de vele streetfood-kraampjes. In 2015 kwamen ze met Happyhappyjoyjoy in de Bilderdijkstraat en nu brengen zij het tweede filiaal naar Oost, schrijft Het Parool.
Lees verder onder de advertentie