Nieuws Actueel

Twentepoort Wierden voorziet in groeiende vraag naar opslagruimte

Twentepoort Groep in Wierden gaat uitbreiden. Reden van de uitbreiding is de groeiende vraag naar opslagruimte in de regio. Het concern richt zich op E-fulfilment, logistiek voor webwinkels.

Van onze redactie 24 november 2016

Twentepoort Logistiek Eigenfoto

In 2015 verhuisde het bedrijf van Almelo naar Wierden. Nabij het huidige pand op bedrijfsterrein Weuste-Noord aan de Vijverweg opent het concern volgend najaar een tweede magazijn van dertienhonderd vierkante meter.

Duurzaam

Op de nieuwe locatie wordt zoveel mogelijk ingezet op CO2-neutraal ondernemen. Eigenaar Martin Noeverman licht toe: "We zijn daar bewust mee bezig als Twentepoort Groep. Zo rijden we in elektrische auto's en gebruiken elektrische heftrucks. Onze huidige magazijnen zijn zodanig geïsoleerd dat heaters overbodig zijn en dat zal op de nieuwe locatie niet anders zijn. Daar gaan we bovendien zonnepanelen plaatsen om zoveel mogelijk zelfvoorzienend te zijn wat energie betreft."

Splitsing

Twentepoort Groep biedt zowel kleinschalige en seizoensgebonden opslag voor webwinkels als de traditionele op- en overslag in één warehouse. "Dat gaan we straks splitsen om gezonde groei verder mogelijk te maken. De verwachting is dat de vraag naar webshop logistiek het komende jaar nog verder zal groeien. Niet alleen richting consumenten, maar ook business-to-business."