Nieuws Actueel

Van Oord weer aan de slag met bescherming Britse kust

De Nederlandse baggeraar Van Oord gaat opnieuw aan de slag met een project om de Britse kust te beschermen tegen hoog water en overstromingen. Het bedrijf heeft een contract getekend met de North Ayrshire Council voor de bouw van kustbescherming voor de havenplaats Millport op het Schotse eiland Great Cumbrae. Van Oord heeft al vaker kustbeschermingsprojecten in het Verenigd Koninkrijk uitgevoerd.

ANP 17 januari 2023

ANP170123134 1

Van Oord zal het werk uitvoeren met het Britse dochterbedrijf Mackley. De voorbereidingen zijn al begonnen en in maart moeten de werkzaamheden starten. Er wordt langs een lengte van 2 kilometer bij de kustlijn van Millport in het zuidwesten van Schotland gewerkt aan versterking, vervanging en bouw van vloedmuren. Ook worden golfbrekers aangelegd en andere maatregelen genomen.

De baggeraar maakte geen financiële details over de opdracht bekend. De onderneming uit Rotterdam voerde eerder vergelijkbare kustprojecten uit in het zuidoosten van Engeland en heeft ook gewerkt voor de haven van de Schotse plaats Aberdeen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws