Nieuws Actueel

Vernieuwd WTC: dé zakelijke ontmoetingsplek van Den Haag

Werken, vergaderen, lunchen, een congres bijwonen, sporten en aan-schuiven voor het diner. Het kan in het vernieuwde WTC The Hague, schrijft het AD. "Tijd is steeds kostbaarder. Wij spelen daar op in."

Malou Seijdel | Foto: Jacques Zorgman 20 juni 2016

Wtc den haag eveline steenbergen beatrixkwartier

Een noedelbar, Coffee Company en Albert Heijn To Go waren er al, nu heeft het World Trade Center The Hague ook een Italiaanse bar-brasserie. Gebruikers van het enorme kantorencomplex in het Beatrixkwartier, maar ook medewerkers van omliggende bedrijven én bewoners uit de buurt, kunnen bij Mondano terecht voor een Italiaanse lunch en diner. Of voor een glas wijn of frisse cocktail. Met, maar zeker ook zónder zakenpartners.

New York-achtigHet World Trade Center richt zich behalve op huurders van kantoorruimte in het gebouw, meer en meer op de particulieren en ondernemers die wonen en werken in de buurt. "Ook zij kunnen hier komen dineren, sporten of een middagje zaken bespreken en achter hun laptop werken", vertelt algemeen manager Eveline Steenbergen van het Haagse World Trade Center.

Apetrots is zij op de nieuwe brasserie in de al net zo nieuwe lobby in wat zij noemt 'hét multifunctionele complex van Den Haag'. "De lobby is toch een beetje het visitekaartje van het WTC", meent zij. "Met de leren banken, uitgebreide gerechten, snelle wifi en koffie in alle soorten en maten doet het nu zelfs een beetje New York-achtig aan. Dat sluit mooi aan bij de internationale bedrijven die hier gevestigd zijn of over de vloer komen voor lezingen of bijeenkomsten."

LastigHet afgelopen half jaar is een deel van de begane grond van het WTC flink onder handen genomen. Mede om de locatie voor niet-huurders makkelijker bereikbaar te maken. "De hoofdingang is verplaatst van het Prinses Margrietplantsoen naar de Prinses Beatrixlaan", legt Steenbergen uit. "Voorheen was het voor mensen van buitenaf soms lastig om de ingang te vinden: dat probleem is opgelost."

Via de hoofdentree loop je de gerenoveerde lobby in, waar brasserie Mondano is gesitueerd tussen de AH To Go en Coffee Company. Steenbergen: "Men kon hier al terecht om te werken, vergaderen, sporten, te overnachten, koffie te drinken én voor opvang van de kinderen. Maar het Beatrixkwartier - na de Amsterdamse Zuidas de beste zakenlocatie van Nederland - miste een plek om uitgebreid te lunchen, te dineren en te borrelen. Met Mondano hebben we dat gat nu opgevuld."

SportenUitbater van de brasserie is Vermaat Groep; bekend van de brasserie in het Mauritshuis en restaurant Rijks pal naast het Rijksmuseum, maar ook van de horeca in het Delftse Reinier de Graaf ziekenhuis. Tijd wordt, zo meent Steenbergen, voor veel mensen in met name de zakenwereld steeds kostbaarder. "Door verschillende faciliteiten aan te bieden op één plek, spelen we daar op in: men kan sporten na het vergaderen, of dineren tijdens een zakelijk gesprek. Wij willen ons hierin blijven ontwikkelen."

Over de hele wereld zijn 330 World Trade Centers te vinden, Nederland telt er elf. Het WTC The Hague is sinds 2012 gevestigd in het gebouw Prinsenhof in het Beatrixkwartier, dat eigendom is van Bouwinvest. Prinsenhof telt tweehonderd woningen, een vestiging van NH hotels, een parkeergarage met plek voor duizend voertuigen en ruim 60.000 vierkante meter aan kantoorruimte. Daarvan is 42.500 vierkante meter kantoorruimte in gebruik bij WTC.

BorrelHagenaars konden de afgelopen twee weken al kennismaken met het vernieuwde WTC - er was onder meer een borrel voor internationals, een tentoonstelling over expats en een attacheemiddag - maar de officiële opening werd afgelopen donderdag verricht door wethouder Karsten Klein (economie).

Behalve een nieuwe ingang met verschillende voorzieningen, heeft het WTC een extra congreszaal gekregen. "Dit om aan de groeiende vraag naar grotere meeting- en eventlocaties te voldoen. Voorheen hadden we plek voor driehonderd congresgangers, nu voor achthonderd." Steenbergen is er van overtuigd dat het WTC dé zakelijke ontmoetingsplek van Den Haag wordt. "Of beter gezegd, de centrale ontmoetingsplek, voor iedereen."