Nieuws Actueel

Vinylparadijs bij alle generaties in trek

Liefhebbers van de nostalgische ‘muziekdragers’ weten de weg te vinden naar de platenzaak in Geesteren. De winkel won deze maand bovendien de vierde prijs in de wedstrijd ‘Beste platenzaak van de Benelux’.

Van onze redactie 28 december 2016

Vinylparadijs

Van klassiek tot metal, tegenwoordig is er geen muziekgenre dat niet op 'aloude' elpee of single wordt uitgebracht. Eigenaren van het Vinylparadijs, Bart Haselbekke en Irma Veenstra, zien de vraag naar vinyl nog altijd toenemen. "Vorige maand werd in Amerika en Engeland bekendgemaakt dat vinyl, sinds de intrede van de compact disc, meer in trek is dan ooit", vertelt Haselbekke. "Die trend is bij ons ook merkbaar. De laatste maanden is het gekkenwerk."

Nieuw vinyl

De ondernemer vermoedt dat de opmars mede het gevolg is van het nieuwe vinyl dat de muziekmarkt bestormt. "Mensen die liefde voelen voor muziek zijn het zat om snel, hap slik weg, muziek te luisteren via internet. Ze willen het nostalgische gevoel beleven. We zien hier alle generaties in de winkel, van hippies tot schooljeugd. Muziek is een deel van de opvoeding. Kinderen die met plaatjes draaiende ouders opgroeien, worden later vaak de grootste muziekliefhebbers. Onlangs kwam er een man in de winkel met zijn zoontje. Het jochie was twee jaar en kreeg van zijn vader een elpee van Michael Jackson, geweldig."

"En een 6-jarige jongen maakte een kleurplaat van een vrachtwagen in de winkel", herinnert Irma Veenstra zich. "De vrachtwagen kreeg het logo van de band Kiss. Klanten komen overal vandaag, uit de omgeving maar via Facebook en markten waar we staan, ook van verder weg."

Dat bracht Bart en Irma op het idee om weer deel te nemen aan de wedstrijd 'beste platenzaak van de Benelux' van de website lpvinyl.nl. Vorig jaar eindigde de winkel als tiende.

Verhuizing

Haselbekke: "Daarom besteedden we er deze keer meer aandacht aan. Via social media vroegen we mensen om op ons te stemmen. Kwaliteit, gezelligheid in de winkel, aanbod en klantvriendelijkheid waren punten ter beoordeling. Deze maand werd bekend dat het Vinylparadijs de vierde prijs had gewonnen. De eer is de prijs." Maar tijd om van die eer te genieten heeft het stel niet. In januari staat er namelijk een verhuizing op het programma. Het Vinylparadijs opent half februari 2017 de deuren van het pand naast de huidige winkel aan de Langeveenseweg in Geesteren. "De zaak wordt een keer zo groot. Dat betekent dus ook een verdubbeling van het assortiment", licht de eigenaar toe.

Piratensingles

"Het is niet meer voor te stellen dat ik ooit begon met piratensingles. Momenteel hebben we zo'n 10.000 elpees en 30.000 singles, nieuw en tweedehands. Wekelijks bestellen we nieuw vinyl zodat we op alle afdelingen een ruim aanbod hebben. Het jaar sluiten we af met een muziekquiz op 30 december. Aanmelden individueel of als groep kan nog steeds."

"We zien hier alle generaties in de winkel, van hippies tot schooljeugd" - Bart Haselbekke

Foto: Lars Smook