Nieuws Actueel

Vlog Marcia Geerts: Dit moet je zeker vastleggen bij het beëindigen van een arbeidsovereenkomst

In deze vlog vertelt Marcia wat er gebeurt als partijen gaan procederen over het beëindigen van een arbeidsovereenkomst. Wie moet het bewijs leveren? In deze zaak komt het tot een getuigenverhoor. Wat houdt zo’n verhoor in? Maar vooral, waar moet je als ondernemer op letten als je een vaststellingsovereenkomst sluit?

Marcia Geerts 27 december 2017

Marcia december

Wat neem je op in een vaststellingsovereenkomst voor het beëindigen van een arbeidsovereenkomst? Hoe voorkom je dat je toch nog discussie krijgt met je werknemer ná het sluiten van een zo'n overeenkomst? Marcia vertelt in deze vlog over een zaak die zij behandeld heeft, waar een arbeidsovereenkomst is beëindigd middels een vaststellingsovereenkomst. Enige tijd nadat de arbeidsovereenkomst is beëindigd stelt de werknemer dat hij nog recht heeft op de uitbetaling van vakantiedagen.

De werkgever geeft aan dat partijen elkaar finale kwijting hebben verleend en de werknemer dus nergens meer recht op heeft. Ook stelt de werkgever dat alle vakantiedagen zijn opgenomen. De werknemer denkt daar anders over.

Marcia Geerts is advocaat en eigenares van Advocatenkantoor Geerts.
Facebook
Twitter
Linkedin