Aangeboden door Gemeente Den Haag

Branded Content Wet- en regelgeving

Persoonlijk contact is de kracht van OndernemersPortaal Den Haag

Ondernemers krijgen veel te maken met allerlei regels en procedures. Wij snappen dat het als starter soms lastig is om uit te zoeken welke vergunningen je moet aanvragen en bij wie je terechtkunt. Bij het OndernemersPortaal helpen we je daarbij.

Bert van Lith 11 november 2021

Ondernemersportaal Bert van Lith

Bert van Lith is als bedrijfsadviseur van Gemeente Den Haag verbonden aan het OndernemersPortaal. Foto: Machtelt Mostert

Natuurlijk kun je als ondernemer naar ons bellen of mailen. Maar het liefste zie ik je verschijnen bij onze balie, zodat ik met je in gesprek kan gaan. Door het persoonlijke contact kunnen we snel duidelijk krijgen met welke regels en procedures je rekening moet houden en waarom dat is. Ik heb korte lijntjes naar diverse afdelingen in de gemeentelijke organisatie en kan je daardoor direct met de juiste afdeling in contact brengen.

Lees ook: ‘Ik ben goed geholpen door OndernemersPortaal Den Haag bij complexe vergunningen aanvragen’

Op verzoek van de wethouder, het managementteam van onze afdeling of de beleidsmedewerker komen we naar jouw bedrijf toe, zoals we bij Sanne Havinga hebben gedaan. Als ondernemer hoef je dan niet telkens hetzelfde verhaal te vertellen en weet je precies bij wie je waarvoor terechtkunt. Na het eerste gesprek stuur ik een mail met alle informatie die is besproken en de webpagina’s waar je die informatie uitgebreid kunt teruglezen. Op die manier kun je thuis alles nog eens op je gemak bekijken. Heb je daarna nog vragen, dan staan we voor je klaar. Bel of mail me dan, of kom gewoon nog een keertje langs bij onze fysieke balie.

Korte lijntjes

De balie van het OndernemersPortaal in het Atrium van het stadhuis is elke werkdag bemenst van 9:00 tot 17:00 uur. Ambtenaren van de Horecabalie, Stadsbeheer en Vergunningen & Toezicht staan paraat om je door het regelwoud te helpen. Je kunt voor informatie eerst alvast eens een kijkje nemen op de website. Daar staat per branche en per onderwerp al veel uitgelegd. Vooral horecaondernemers hebben te maken met veel regelgeving. Vergunningen voor drank- en eetgelegenheden, terrassen, uitstallingen of reclameborden zijn aan veel regels gebonden. Voor ondernemers die overwegen om een zaak te starten, heb ik nog wel een tip: check altijd eerst het bestemmingsplan. Daar kan namelijk nog wel eens wat in zijn gewijzigd in de loop der jaren.

"We hebben korte lijntjes naar diverse afdelingen in de gemeentelijke organisatie en kunnen Haagse ondernemers daardoor direct met de juiste afdeling in contact brengen"

Bert van Lith, OndernemersPortaal Den Haag

Den Haag Onderneemt

Het is voor ons erg lastig om alle ondernemers te bereiken die de stad kent, maar we nodigen iedereen van harte uit om langs te komen. Ook als je al langer een bedrijf hebt en met vragen zit over bijvoorbeeld vergunningen of subsidies, ben je van harte welkom. Op 30 november organiseren wij het event Den Haag Onderneemt 2021. Je kunt je hier via onze website nog voor aanmelden.

Bert van Lith is als bedrijfsadviseur van Gemeente Den Haag enkele dagen per week te vinden bij het OndernemersPortaal. Zijn taak is om Haagse ondernemers op de hoogte te brengen van allerlei gemeentelijke regels en procedures.

tracking pixel