Nieuws Actueel

Wokken op niveau bij Fusion Plaza Zwolle op de Lichtmis

De Vijverhoeve op de Lichtmis wordt momenteel verbouwd tot 'wereldwokrestaurant' Fusion Plaza. Volgend voorjaar, in maart of april, gaat het restaurant met 550 plaatsen open.

Eelco Kuiken 20 december 2016

Wok stock

Het gaat om een zogeheten 'live wok' restaurant. Fusion Plaza biedt naar eigen zeggen een mix van Westerse en Aziatische culinaire hoogstandjes. De eigenaren Xiaoli Chen uit Epe, haar man He Zhang Hong en hun compagnons Binbin Zhou en Xiao Zhen hebben vergelijkbare restaurants in Hulshorst, Zutphen en Doetinchem. Fusion Plaza Zwolle is hun grootste restaurant.

Horeca

De wokrestaurantspecialisten kochten het horecapand in Lichtmis medio dit jaar van Zeger en Annelies Wijnands, die het als partycentrum runden sinds 2001. Ze namen het stokje over van Zegers ouders Sjaan en Zeger senior, die in 1979 op deze plek met horeca begonnen.

Hoofdreden om te stoppen met de horeca-activiteiten was voor Zeger en Annelies hun gehandicapte zoon Daniël. De zorg voor hem en het bedrijf waren niet meer te combineren.

Locatie

Xiaoli Chen (40) en haar man hadden het partycentrum op de Lichtmis al langer op het oog. "Acht jaar geleden zaten wij te eten in de Koperen Hoogte. We keken naar beneden, naar het partycentrum; het pand en de plek spraken ons aan."

Anderhalf jaar later kwam het bedrijf te koop en die kans werd met beide handen aangepakt.

Het vroegere partycentrum wordt momenteel flink verbouwd. "Hoewel dit met afstand ons grootste restaurant wordt, streven we naar een intieme en huiselijke sfeer."

A-locatie

"Deze plek is perfect voor wat wij willen. Het is een A-locatie langs de A28 op een perfecte afstand van Zwolle en Meppel. Wat wij willen is niet echt geschikt voor een stadscentrum. Onze gasten gaan echt 'uit' eten. Dat betekent dat ze even in de auto stappen en er echt even 'uit' zijn. Onze ervaring met onze andere bedrijven is dat dit werkt."

"In de kelder die onder het hele bedrijf doorloopt, bouwen we een speelparadijs voor de kinderen en ook komt er een kinderbioscoop."

Chen verwacht voor Fusion Plaza Zwolle vijftig parttimers nodig te hebben om zeven dagen per week geopend te kunnen zijn.